o2.pl - Portal internetowy
Kuchnia » Forum » forum Ogólna dyskusja

Spis tematów | Nowy temat | Szukaj | Preferencje
» Odpowiedz na ten temat

Temat: Wyrób wędlin sposobem domowym - przepisy, receptury
Strony tematu: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 « poprzednie wypowiedzi | następne wypowiedzi » 
[14.07] 08:08 grzes855
U mnie 420 na naszą stronę

[14.07] 08:26 jarek_zielona_pietruszka
u mnie stronka chodzi jak złoto pozdrawiam

nawet, gdy robię źle to wiem, że robię dobrze
dobrego dymu w żagle
[14.07] 08:26 Maxell
Witam.
Juz jest ok.
Wczoraj i dzisiaj w nocy po prostu samo logowanie zabrało z dysku 25 MB.
Chyba to juz jest odzew uruchomionej przez Seminole strony.
Jeszcze tylko "pare miesięcy" i ladujemy na duzym serwerze, gdzie nie bedzie tego typu kłopotów.
Pozdrawiam

nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/ filia w USA http://www.wedlinydomowe.com/ serdecznie zapraszamy
[14.07] 08:46 Chef Paul
... 8:45 "420" - może znowu jacyś "pisarze" się podłączyli ?
pozdrawiam,
Chef Paul

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[14.07] 08:49 jarek_zielona_pietruszka
w przypadku potrzeby dofinansowania proszę o info.pozdrawiam
właśnie wyjmuję szynkę z zalewy peklującej żeby odciekła. waży ok 4,3kg
myślę, że podzielę ją na 3 częsci tak po ok 1.4 kg przy okazji sprawdzę stan mięska wewnątrz.

nawet, gdy robię źle to wiem, że robię dobrze
dobrego dymu w żagle
[14.07] 08:59 Maxell
Poprawiłem.
Ale jest juz ustawiony transfer bardzo wysoko (80 MB na godzinę i 280 MB na dobę)
W normalnych układach to spokojnie wystarcza, jest wręcz dużo zapasu.
Ktoś nam robi krecią robotę.
Sprawdzimy.
Wczoraj było ponad 40 tys wywołań.

nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/ filia w USA http://www.wedlinydomowe.com/ serdecznie zapraszamy
[14.07] 09:08 Maxell
I znów musiałem podnieść.
Ktoś sie bawi.
Szkoda.

nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/ filia w USA http://www.wedlinydomowe.com/ serdecznie zapraszamy
[14.07] 09:10 Maxell
Osoba która ma końcówkę swego adresu nat.robbo.pl, prosze o kontakt tu lub na pocztę maxell11@wp.pl

nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/ filia w USA http://www.wedlinydomowe.com/ serdecznie zapraszamy
[14.07] 09:15 jarek_zielona_pietruszka
widać kogoś paluszki świerzbią, a może i buźka to mogę pomóc i podrapać, albo zapeklować i uwędzić. wszędzie pełno jest takich róźnych którym nic się innego w życiu nie udaje poza robieniem innym przykrości. ale niestety tak już jest ten świat skonstruowany. oby takich było jak najmniej. pozdrawiam

nawet, gdy robię źle to wiem, że robię dobrze
dobrego dymu w żagle
[14.07] 09:17 Maxell
I znów to samo....
Zgłaszam do wp, niech sprawdzą.
Poinformuje co sie dzieje.
Pozdro.

nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/ filia w USA http://www.wedlinydomowe.com/ serdecznie zapraszamy
[14.07] 09:25 Maxell
Zgłosiłem do Admina webparku telefonicznie. Mają zaraz sprawdzić i podjąć działania. O wynikach powiadomie.
Pozdro

nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/ filia w USA http://www.wedlinydomowe.com/ serdecznie zapraszamy
[14.07] 10:04 Chef Paul
... przyłączam się ... też mogę drobno poszatkować i wrzucić na grilla ... może "pisarze" gdieś niedługo wypłyną to ich "wygarniemy" ...
pozdrawiam
Chef Paul

ps - ... Maxell, dość łatwo sprawdzisz u Twojego "providera" na jaki adres idzie największy transfer.

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[14.07] 10:05 Chef Paul
... przyłączam się ... też mogę drobno poszatkować i wrzucić na grilla ... może "pisarze" gdieś niedługo wypłyną to ich "wygarniemy" ...
pozdrawiam
Chef Paul

ps - ... Maxell, dość łatwo sprawdzisz u Twojego "providera" na jaki adres idzie największy transfer.

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[14.07] 13:12 Amanda
Seminole

Na "amerykanskiej" stronce byłoby moim zdaniem miło gdyby po kliknięciu w miniaturę zdjęcia pełny rozmiar pojawial się w nowym oknie - np. mała funkcja w javascripcie.
Obecnie przeglądanie galerii jest nieco "upierdliwe"

Amanda/rodzaj męski/
[14.07] 13:41 Amanda
Przeglądam fotki na "krajowej" galerii i niejednokrotnie zauważylem iż uzywacie do wędzenia beczek wewnątrz ocynkowanych, ew. pokrytych jakąś powłoką (m.in pozostalość po wcześniejszym ich przeznaczeniu).
Taraz pytanie: Czy nie ma to wpływu na wydzielanie się jakiś szkodliwych substancji podczas wędzenia które mogłyby przeniknąć do wędlin ew. osadzić się na nich?
Gdyby beczki były zardzewiałe to OK, a w tym wypadku?
Może przesadzam, ale wędliny mają być zdrowe.

Amanda/rodzaj męski/
[14.07] 13:50 abratek
No właśnie Amanda - przesadzasz, cynk nie jest szkodliwy, a wręcz odwrotnie, właśnie bardzięj szkodliwy jest tlenek żelaza (rdza), nie martw się nie zaszkodzi to wędlinkom, szczególnie przy tej temperaturze.
Gorsze są pozostałości po zawartości beczek, ale dlatego każdy (wierzę że tak jest) dobrze czyści i wypala beczkę przed pierwszym użyciem

http://www.wedlinydomowe.pl and http://www.wedlinydomowe.com ...no, i wszystko jasne
[14.07] 18:09 Seminole
Amanda i cynk

Zagadnienie cynku i zdrowia przypomina pytanie co było pierwsze "jajko czy kura". Są na Internecie forum dyskusyjne gdzie ludzie się na ten temat zawzięcie dyskutują. Wiem bo czytałem.

Sam cynk jest nieszkodliwy i jak wiadomo potrzebny jest nawet dla zdrowia. Problem może zaistnieć jak blacha jest zanurzona w roztworze cynku z innymi chemikaliami lecz to jest technologia danego producenta.


Niemniej chemikalia te będą się dopiero ulatniać przy dużo wyższych temperaturach aniżeli te jakie panują podczas wędzenia. Jeżeli rura cynkowa wychodzi prosto z paleniska, to jak Abratek mówi-przepalić ją dobrze.

Co do detali jak w jaki sposób wyskakują zdjęcia na ekran to jest czas, gdyż przez pierwszy miesiąc strona i tak idzie w formie testu i głównym zadaniem jest dorzucanie materiału jak np. podstawowe przepisy co jest dośc niewygodne : funty, galony, stopnie F, inna zawartość nitrytu w peklosoli itp.

[15.07] 09:03 Lachu
Cześć wszystkim!!

Po powrocie z urlopu kupiłem specjalne wydanie
Muratora - "Przy domu"
oprócz trawników ,oczek wodnych itp.
jest fajny materiał o budowie ogrodowych
grilo - wędzarni z wymiarami , zdjęciami i rysunkami
swędziała mniem ręka żeby to zeskanować
ale prawa autorskie mniem powstrzymały
ponieważ je to do kupienia w kioskach to rozsyłam wici
Cogito gdzie je?

pzdr
http//wedlinydomowe.pl
[15.07] 10:35 Lachu
Cześć!!

Cynku siem nie bujta!

Pracuje we fabryce co robi cały cynk w Polsce
wprawdzie ja nie przy cynku ale przy kompach
we wtej fabryce tego qrde cynku
i jezdem drugi dzień po urlopie a to je normalnie wyrok!!


pzdr


Jarek odmajluj kontakt
lach@zghboleslaw.pl

pzdr
http//wedlinydomowe.pl
[16.07] 16:15 grzes855
Potrzebujecie cos do wyrobu wędlin domowych od tego jest nasz kolega Mirek interesy z nim to sama przyjemność , polecam

[17.07] 18:32 Maxell
Witam wszystkich obecnych i nieobecnych.
Myślę, że ta cisza świadczy o wzmożonych zabiegach zadymiarskich, czego efektem bedzie pokaźna kolekcja zdjęc na stronkę. Może nowe przepisy?
Czekam z niecierpliwością i pozdrawiam

nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/ filia w USA http://www.wedlinydomowe.com/ serdecznie zapraszamy
[17.07] 22:44 Chef Paul
... praca "wre" ...
dorzuciłem dziś na moją stronkę zdjęcia do "boczku w zalewie chrzanowej" oraz na boczku "coś" do boczku ...
... zaczynam też zapełniać swoją "spiżarnię" i robić "coś" do popicia na zimę ...
zainteresowanych zapraszam ,
pozdrawiam,
Chef Paul
ps - Maxell, swego czasu przesyłałem Tobie zdjęcia i przepis z wędzenia kurczaka - czy je dostałeś?, ... jeżeli jeszcze potrzeba jakichś zdjęć z mojej stronki to daj znać, ... pozdrawiam serdecznie

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[17.07] 22:54 Maxell
Witam.
Juz dawno sa na stronce.
Pewnie że dawaj cos jak masz. Z góry dziekuję.
No i cieszę się, że stronka kwitnie (Twoja stronka)
Pozdrawiam

nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/ filia w USA http://www.wedlinydomowe.com/ serdecznie zapraszamy
[17.07] 23:39 Chef Paul
... wszystkie stronki kwitną ...
... W NARODZIE WZRASTA ŚWIADOMOŚĆ ... może niebawem dojść do "rewolucji" w żywieniu

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[17.07] 23:43 Chef Paul
... a my Maxell z całą "Wędzarniczą Bracią" będziemy na jej froncie nieść sztormówki ... na mojej będzie napis: "wyrzuć hiper-marketowe śmieci ze swojej spiżarni"
pozdrawiam,
Chef Paul

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[17.07] 23:53 Chef Paul
... może na "wędlinydomowe" , dać również "boczek wędzony z pieprzem" , ...
... ma kilka fotek ...
... czy możesz ściągnąć z mojej strony ? ... oczywiście udzielam pełnego "błogosławieństwa" na to działanie ,
pozdrawiam serdecznie,
Chef Paul

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[18.07] 09:14 Lachu
Cześć Wszystkim!!

Polecam dzisiejsze WPROST

je artykuł
czy wiesz co jesz?

włosy demba stajom!!

pozdrowionka

pzdr
http//wedlinydomowe.pl
[18.07] 10:07 andzio
Maxell na jakiego maila mogę przesłać Ci przepis, odpisz mi na szkrzynkę ansiand@wp.pl

[18.07] 10:13 Maxell
Cześć.
Juz odpisałem.
Ponad to, wczoraj wrzuciłem do działu trwałe i półtrwałe pieczone i parzone kilka ciekawych przepisów. Interesujący jest ten z dodatkiem gesiego mieska
ChefPaul, dzisiaj wieczokiem pobawię się w kopiowanie, choć jesli masz zdjęcia "pod ręką" to jesli mnic nie stoi na przeszkodzie, prosiłbym o podesłanie. Mam wtedy wieksze możliwości bawienia się nimi. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam

nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/ filia w USA http://www.wedlinydomowe.com/ serdecznie zapraszamy
[18.07] 15:19 Chef Paul
... zgodnie z tym co napisałeś podsyłam zdjęcia "boczusia"
pozdrawiam serdecznie,
Chef Paul

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
« poprzednie wypowiedzi | następne wypowiedzi » 

» Odpowiedz na ten temat



© 1999-2006 o2.pl Sp. z o.o. (dawniej MediaOne Sp. z o.o.) Wszelkie prawa zastrzeżone.
O firmie - Reklama w o2.pl i Tlen.pl - Pomoc