o2.pl - Portal internetowy
Kuchnia » Forum » forum Ogólna dyskusja

Spis tematów | Nowy temat | Szukaj | Preferencje
» Odpowiedz na ten temat

Temat: Wyrób wędlin sposobem domowym - przepisy, receptury
Strony tematu: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 « poprzednie wypowiedzi | następne wypowiedzi » 
[18.02] 12:37 andzio
Informacja dla składkowiczów- akces do listy ściepkowej potwierdziło już 35 osób.

Kto jeszcze jest chętny dołożyć się paroma złytymi do pokrycia wydatków poniesionych na uruchomienie naszej nowej stonki wędliniarskiej, proszony o kontakt ze mną pod adresem ansiand@wp.pl
[18.02] 13:37 luise
Witam całą Dymną Brać. Do tej pory się nie wypowiadałam, ponieważ jestem całkiem zielona i dopiero się uczę. Na wędzarkę mogę liczyć najwcześniej latem, a teraz trochę eksperymentuje na wyrobach gotowanych i pieczonych.
Chciałabym odpowiedzieć Sławkowi, też jestem z Gdańska, a jelita kupiłam w Makro w Przejazdowie, podobno są też w Auchen.

Jak już się ujawniłam to chcę podziękować wszystkim za ogrom pracy jaki włożyli w stworzenie takiego forum no i stonki, jest super. Teraz zaglądam na forum jak nałóg, a ponieważ mam internet tylko w pracy wiec na dobry dzień zaczynam zawsze od Was.

[18.02] 13:43 Sławek
czy mógłbym od pani dostac na e-mail jakieś namiary e-mail lub gg gdyż nie aktywny jest pani e-mail

[18.02] 13:54 luise
gg 3751621

[18.02] 15:58 555
Vtec, myslalam ze jest tylko jedna rejestracja, ta na stronie glownej..
wlasnie sie zarejestrowalam na forum i czekam na klucz..

pozdrawiam


[18.02] 16:55 vtec
555: stronę główną i forum robiły dwie różne osoby, więc na razie są dwie rejestracje Jednak, żeby przeglądać stronę główną nie ma potrzeby się rejestrować (przynajmniej na razie).
Mail'a zwrotnego z kluczem do aktywacji konta na forum powinnaś praktycznie otrzymać w ciągu paru minut od rejestracji.
Gdyby ktoś miał problemy z forum to piszcie do mnie na mail'a.

pozdr
vtec

ps. sorki za zmianę płci w poprzednim poście


[18.02] 17:27 mrsimson
Sławku kiedyś podawałem na forum adres do masarskiego sklepu internetowego. Oto on: www.cdg.home.pl

[18.02] 23:37 Lachu
Cześć!!!

Andzio! - Maxell - Babcia Pra i wszyscy smokersi!!
chyba mam sponsora
chce wiedzieć ile bedzie musiał wydać na rok ( za utrrzymanie www)
i co z tego bedzie miał (logo, link na stronie + nasza ekipa)
ŚCIEPA może iść na inne inwestycje(np zakup literatury,projeków wędzarni it..........).


Są to znajomi producenci (kumple ze szkoły - jakie lata 70) np nici wędliniarskich (www.grzanpol.com.pl) ale dla DUZYCH (My tez będziemy DUZI sądząc po entuzjaźmie)

Rzucam temat - Dopuszczamy komercję cz walimy dalej sami?

-pracuje intensywnie (Maxell Wodzu co je? wiem że www
ale sie odzywaj) nad:

- organizacją produkcji (rzeżbienia) szynkowarów dla Nas
- wyrobem szynki z szynkowarów (Babcia Ańcia drugi rzut wyszedł trochę twardawy - pewnie za krótko parzyłem w tym nadobie( 2 godz. wg przepisu- Twojego miesko było z młodej świnki od górali (pierwsze takie 'rybie ze sklepu - wyszło lepsze -co?)
- zrębkami wedzarniczymi

pzdr

pzdr
[18.02] 23:43 Lachu
A!
Jeszcze - jutro bede na giełdzie kompowej w Krakowie (10-12)
jak by kto był to bede miał salcesonik na głowie (602109890)
pzdr

pzdr
[19.02] 09:16 Krzysztof
Lachu!!
wrzuć rysunek, a może zdjęcia szynkowarek,popatrze i moze sam zrobie.
Darz dym
[19.02] 14:18 Lachu
Krzysztof!
Daj mejla to wyślę

pzdr

pzdr
[19.02] 16:11 Cogito
Witam wszystkich serdecznie
Czy ktoś pamięta pod jakim numerem (datą) dyskusji są zamieszczone informację na temat parzenia szynki w szynkowarkach? Z góry dziękuję
Pozdrawiam kręcących kiełbasy, kiszki i pasztetowe

[19.02] 16:33 andzio
Cogito, Prababcia Ania Ci to poda, bo Ona wie.
Ze sponsoringiem WWW poczekałbym na opinię Wodza Maxella.
Już 39 ludzi w narodowym czynie pomocy stronce Braci Wędzorniczej.

Kto jeszcze jest chętny dołożyć się paroma złytymi do pokrycia wydatków poniesionych na uruchomienie naszej nowej stonki wędliniarskiej, proszony o kontakt ze mną pod adresem ansiand@wp.pl
[19.02] 16:41 Seminole
Maxell,
Zaczynamy byc znani... Uzywam na ogol najlepszego na swiecie wyszukiwacza (taka ma opinie) www.google.com i szukajac za saletrami
wrzucilem haslo "Instacure 1".
Wyobraz sobie, ze na 5 pozycji wylecial poczatek naszego komentarza z 4.02 i jak go kliknalem to otworzylo sie nasze cale forum.

Czarna Oliwka - serwis kulinarny kuchnia.o2.pl. Przepisy kulinarne ...
... 1. Stosowana jest saletra "Sodium Nitrite", ktora jest zmieszana z sola i sprzedawana
pod roznymi nazwami jak: Instacure 1, czy Prague Powder 1. Jeden funt ...
f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=15620&start=1710 - 34k - Cached - Similar pages

Dla ciekawych : www.google.com a nastepnie wpisac Instacure 1
i kliknac na Google Search.
(musi byc przerwa pomiedzy Instacure i 1 inaczej wyszukiwacz odpowie, ze w jez. angielskim slowo Instacure1 nie istnieje)




[19.02] 17:07 Yarro   (bt.lux-travel@wp.pl)
Witam!!!
Jestem poczatkujacym wedliniarzem, obserwuje forum od poczatku istnienia, chetnie dorzuce sie do skladki za utworzenie strony. W przyszlym tygodniu planuje "swiniobicie", prosze o rady, bedzie to pierwszy raz i nie wiem co bedzie potrzebne, przepisy mam sciagniete z forum.
Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczow!!!
[19.02] 17:21 Krzysztof   (biuro@kania.biz)
Lachu,,
z góry dziekuje

Darz dym
[19.02] 17:23 Lachu
Andzio!!

Ty jesteś od finansów - oprócz dymu niestety też
a na Maxella czekamy (jak zawsze- ja tylko tak z tym sponsoringiem to to co mogę myslę ze są goscie co takich zakrętasów sfinansują - odpada problem studentów, bezrobotnych, emigrantów i innych bez kasy)
a z kompowej giełdy przywiozłem odlotowy koncert Roda S. w Albert Hall
i piszący to słucham
zapraszam do Bukowna

pzdr
[19.02] 17:24 Lachu
Andzio!!

Ty jesteś od finansów - oprócz dymu niestety też
a na Maxella czekamy (jak zawsze- ja tylko tak z tym sponsoringiem to to co mogę myslę ze są goscie co takich zakrętasów sfinansują - odpada problem studentów, bezrobotnych, emigrantów i innych bez kasy)
a z kompowej giełdy przywiozłem odlotowy koncert Roda S. w Albert Hall
i piszący to słucham
zapraszam do Bukowna

pzdr
[19.02] 17:37 Lachu
Andzio!
Sory laptopa mam z "łechtatczką-mouse point" - Dziewczyny na Forum nie czytajcie tego ale qrde naprawde mam takiego laptokqa - dwa razy mi sie klikło ( żona pojechała po rosół do Babci)

Maxell!!

Czy masz jaką grypę czy to WWW tak cie wetło?


pzdr
[19.02] 18:12 kam
Odnośnie propozycji Lachu.
Na tym etapie wydaje mi się niecelowe angażowanie sponsora. Stronka jest tak znakomitym pomysłem, że trudno przewidzieć co będzie dalej. Należy spodziewać się bardzo wielu gości. Jest spontaniczna akcja, już 39 chętnych do ściepki i roczny koszt utrzymania stronki będzie raczej niewielki. Teraz dla sponsora zrobilibyśmy praktycznie darmową reklamę.
Jest jeszcze jeden argument. Na nowej stronce, na Forum jest dział "Sklepy". Można go poszerzyć czy dodać osobny dział "Firmy". Natomiast specjaliści od finansów mogliby się zastanowić, jakie z tego mogą być korzyści.
Pozdrowienia



[19.02] 18:21 Cogito
Lachu
Następnym razem, kiedy będziesz wracał z Balickiej z nową płytą, wstąp do Krzeszowic na kawę / herbatę
Pozdrawiam

[19.02] 18:24 Cogito
Następnym razem wracając z Balickiej z nową płytą, jedź przez Krzeszowice.Kawa / herbata - zapraszam
[19.02] 18:34 Cogito
Andzio
całkowicie popieram Twoje zdanie na temat sponsoringu stronki. Sponsor zawsze uzależnia. Nie można zjeść ciastko i mieć ciastko. Nic za nic. Sam może nie będzie chciał, ale za pomoc wypada się odwzajemnić. Moim zdaniem forumowicze uźwigną ten ciężarek finansowy. Im będzie więcej chętnych, tym ciężareczek będzie lżejszy.
Andzio, jeżeli zformalizujesz ostatnią propozycję (jakiś wnioseczek formalny?), jestem za.
APEL DO WSZYSTKICH CHĘTNYCH I MOGĄCYCH - zgłaszajcie się do Andzia w sprawie współfinansowania nowej stronki czadmenów mięsnych. W WĘDZARNI SIŁA, WĘDZARNI NIKT NIE RUSZY.
[19.02] 19:11 Yogi
nasze nowe forum juz otwarte a wszyscy postuja nadal tutaj.Moze by juz powoli zaczac sie przeprowadzac?Co do sponsoringu to uwazam ze jakas mala reklama chyba nie zaszkodzi, a jak juz napisal Lachu pieniadze mozemy przeznaczyc na inne cele.

[19.02] 19:15 Maxell
Witam wszystkich serdecznie.
Ufff..., ale tam jest robota. każdy przepis trzeba dostosować itd. A jest co.
Wszystko wklepać, a tutaj sa juz bardzo niecierpliwi.
prosiłbym o spokój. Robie wszystko aby jak najszybciej zapełnic poszczególne katalogi. To musi niestety troszke potrwać...
Dlatego prośba. Już zresztą ponawiana.
prosiłbym, abyście swoje przepisy sprawdzili pod wzgledem błedów, troszke je dostosowali do moich (aby były bardziej czytelne i zrozumiałe) i wrzucili tutaj. ja sobie je pobiorę i zamieszcze na stronce. prosze o podpisywanie: Autor: ..... na końcu przepisu.
Przesyłajcie tez zdjęcia
Co do sponsoringu, to myslę, że na razie sie wstrzymamy, az to wszystko sie unormuje i wtedy zobaczymy.
To że są juz zainteresowani, znaczy, że nie bedziemy ostatnią stroną.
Wrócimy na pewno do tematu, ale po pełnym uruchomieniu stronki.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam
Dla kolegi Yarro mam dobrą rade. Wstrzymaj sie jeszcze chwilkę. Robię własnie taki podrecznik dla młodego masarza. Może coś z tego Ci sie przyda.



nasza stronka www.wedlinydomowe.pl>
[19.02] 19:22 Maxell
Wszystko to co można poprawic, staramy sie robic.
mam nadzieje, że jak to wszystko ruszy, bedzie ok.
Dyskutowac można na naszym forum i czacie, tak że nie ma problemu, jak tu ktoś zauważył, że nie można pogadac na stronce, że jest tylko do dyspozycji Księga gości.
To naprawde jest dużo pracy. Szczególnie, że mamy bardzo dużo katalogów i podkatalogów.



nasza stronka www.wedlinydomowe.pl>
[19.02] 19:31 Krzysztof
Maxell,
gdybys był zainteresowany zdjąciami elementów miesa wieprzowego wejdz na moją strone www.kania.biz
w dziale sprzedam sa opisane elementy.
Gdybyś był zainteresowany wołowina lub innymi elementami to mów smiało ,cos tu na dysku mam.

pozdrawiam

Darz dym
[19.02] 19:47 prababcia Ania

Cogito, na 20 stronie szczególowo opisałam, jak parzyłam szynkę w szynkowarce
pozdrawiam



szczupak
[19.02] 20:05 Maxell
Serdeczne dzięki Krzysztof. Oglądałem - fajne.
Gdybyś coś miał to bardzo chętnie sie piszę. wszystko postaramy sie wykorzystać
Z góry dziekuję.

maxell11@wp.pl

nasza stronka www.wedlinydomowe.pl>
[19.02] 20:07 Maxell
Miało być


nasza stronka www.wedlinydomowe.pl>
« poprzednie wypowiedzi | następne wypowiedzi » 

» Odpowiedz na ten temat



© 1999-2006 o2.pl Sp. z o.o. (dawniej MediaOne Sp. z o.o.) Wszelkie prawa zastrzeżone.
O firmie - Reklama w o2.pl i Tlen.pl - Pomoc