|
|
» Odpowiedz na ten temat
Temat: Wyrób wędlin sposobem domowym - przepisy, receptury
|
|
[18.02] 12:37 |
andzio
|
|
Informacja dla składkowiczów- akces do listy ściepkowej potwierdziło już 35 osób.
Kto jeszcze jest chętny dołożyć się paroma złytymi do pokrycia wydatków poniesionych na uruchomienie naszej nowej stonki wędliniarskiej, proszony o kontakt ze mną pod adresem ansiand@wp.pl |
[18.02] 13:37 |
luise
|
|
Witam całą Dymną Brać. Do tej pory się nie wypowiadałam, ponieważ jestem całkiem zielona i dopiero się uczę. Na wędzarkę mogę liczyć najwcześniej latem, a teraz trochę eksperymentuje na wyrobach gotowanych i pieczonych.
Chciałabym odpowiedzieć Sławkowi, też jestem z Gdańska, a jelita kupiłam w Makro w Przejazdowie, podobno są też w Auchen.
Jak już się ujawniłam to chcę podziękować wszystkim za ogrom pracy jaki włożyli w stworzenie takiego forum no i stonki, jest super. Teraz zaglądam na forum jak nałóg, a ponieważ mam internet tylko w pracy wiec na dobry dzień zaczynam zawsze od Was.
|
[18.02] 13:43 |
Sławek
|
|
czy mógłbym od pani dostac na e-mail jakieś namiary e-mail lub gg gdyż nie aktywny jest pani e-mail
|
[18.02] 13:54 |
luise
|
|
gg 3751621
|
[18.02] 15:58 |
555
|
|
Vtec, myslalam ze jest tylko jedna rejestracja, ta na stronie glownej..
wlasnie sie zarejestrowalam na forum i czekam na klucz..
pozdrawiam 
|
[18.02] 16:55 |
vtec
|
|
555: stronę główną i forum robiły dwie różne osoby, więc na razie są dwie rejestracje Jednak, żeby przeglądać stronę główną nie ma potrzeby się rejestrować (przynajmniej na razie).
Mail'a zwrotnego z kluczem do aktywacji konta na forum powinnaś praktycznie otrzymać w ciągu paru minut od rejestracji.
Gdyby ktoś miał problemy z forum to piszcie do mnie na mail'a.
pozdr
vtec
ps. sorki za zmianę płci w poprzednim poście 
|
[18.02] 17:27 |
mrsimson
|
|
Sławku kiedyś podawałem na forum adres do masarskiego sklepu internetowego. Oto on: www.cdg.home.pl
|
[18.02] 23:37 |
Lachu
|
|
Cześć!!!
Andzio! - Maxell - Babcia Pra i wszyscy smokersi!!
chyba mam sponsora
chce wiedzieć ile bedzie musiał wydać na rok ( za utrrzymanie www)
i co z tego bedzie miał (logo, link na stronie + nasza ekipa)
ŚCIEPA może iść na inne inwestycje(np zakup literatury,projeków wędzarni it..........).
Są to znajomi producenci (kumple ze szkoły - jakie lata 70) np nici wędliniarskich (www.grzanpol.com.pl) ale dla DUZYCH (My tez będziemy DUZI sądząc po entuzjaźmie)
Rzucam temat - Dopuszczamy komercję cz walimy dalej sami?
-pracuje intensywnie (Maxell Wodzu co je? wiem że www
ale sie odzywaj) nad:
- organizacją produkcji (rzeżbienia) szynkowarów dla Nas
- wyrobem szynki z szynkowarów (Babcia Ańcia drugi rzut wyszedł trochę twardawy - pewnie za krótko parzyłem w tym nadobie( 2 godz. wg przepisu- Twojego miesko było z młodej świnki od górali (pierwsze takie 'rybie ze sklepu - wyszło lepsze -co?)
- zrębkami wedzarniczymi
pzdr
pzdr |
[18.02] 23:43 |
Lachu
|
|
A!
Jeszcze - jutro bede na giełdzie kompowej w Krakowie (10-12)
jak by kto był to bede miał salcesonik na głowie (602109890)
pzdr
pzdr |
[19.02] 09:16 |
Krzysztof
|
|
Lachu!!
wrzuć rysunek, a może zdjęcia szynkowarek,popatrze i moze sam zrobie.
Darz dym
|
[19.02] 14:18 |
Lachu
|
|
Krzysztof!
Daj mejla to wyślę
pzdr
pzdr |
[19.02] 16:11 |
Cogito
|
|
Witam wszystkich serdecznie
Czy ktoś pamięta pod jakim numerem (datą) dyskusji są zamieszczone informację na temat parzenia szynki w szynkowarkach? Z góry dziękuję
Pozdrawiam kręcących kiełbasy, kiszki i pasztetowe
|
[19.02] 16:33 |
andzio
|
|
Cogito, Prababcia Ania Ci to poda, bo Ona wie.
Ze sponsoringiem WWW poczekałbym na opinię Wodza Maxella.
Już 39 ludzi w narodowym czynie pomocy stronce Braci Wędzorniczej.
Kto jeszcze jest chętny dołożyć się paroma złytymi do pokrycia wydatków poniesionych na uruchomienie naszej nowej stonki wędliniarskiej, proszony o kontakt ze mną pod adresem ansiand@wp.pl |
[19.02] 16:41 |
Seminole
|
|
Maxell,
Zaczynamy byc znani... Uzywam na ogol najlepszego na swiecie wyszukiwacza (taka ma opinie) www.google.com i szukajac za saletrami
wrzucilem haslo "Instacure 1".
Wyobraz sobie, ze na 5 pozycji wylecial poczatek naszego komentarza z 4.02 i jak go kliknalem to otworzylo sie nasze cale forum.
Czarna Oliwka - serwis kulinarny kuchnia.o2.pl. Przepisy kulinarne ...
... 1. Stosowana jest saletra "Sodium Nitrite", ktora jest zmieszana z sola i sprzedawana
pod roznymi nazwami jak: Instacure 1, czy Prague Powder 1. Jeden funt ...
f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=15620&start=1710 - 34k - Cached - Similar pages
Dla ciekawych : www.google.com a nastepnie wpisac Instacure 1
i kliknac na Google Search.
(musi byc przerwa pomiedzy Instacure i 1 inaczej wyszukiwacz odpowie, ze w jez. angielskim slowo Instacure1 nie istnieje)
|
[19.02] 17:07 |
Yarro
(bt.lux-travel@wp.pl)
|
|
Witam!!!
Jestem poczatkujacym wedliniarzem, obserwuje forum od poczatku istnienia, chetnie dorzuce sie do skladki za utworzenie strony. W przyszlym tygodniu planuje "swiniobicie", prosze o rady, bedzie to pierwszy raz i nie wiem co bedzie potrzebne, przepisy mam sciagniete z forum.
Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczow!!!
|
[19.02] 17:21 |
Krzysztof
(biuro@kania.biz)
|
|
Lachu,,
z góry dziekuje
Darz dym |
[19.02] 17:23 |
Lachu
|
|
Andzio!!
Ty jesteś od finansów - oprócz dymu niestety też
a na Maxella czekamy (jak zawsze- ja tylko tak z tym sponsoringiem to to co mogę myslę ze są goscie co takich zakrętasów sfinansują - odpada problem studentów, bezrobotnych, emigrantów i innych bez kasy)
a z kompowej giełdy przywiozłem odlotowy koncert Roda S. w Albert Hall
i piszący to słucham
zapraszam do Bukowna
pzdr |
[19.02] 17:24 |
Lachu
|
|
Andzio!!
Ty jesteś od finansów - oprócz dymu niestety też
a na Maxella czekamy (jak zawsze- ja tylko tak z tym sponsoringiem to to co mogę myslę ze są goscie co takich zakrętasów sfinansują - odpada problem studentów, bezrobotnych, emigrantów i innych bez kasy)
a z kompowej giełdy przywiozłem odlotowy koncert Roda S. w Albert Hall
i piszący to słucham
zapraszam do Bukowna
pzdr |
[19.02] 17:37 |
Lachu
|
|
Andzio!
Sory laptopa mam z "łechtatczką-mouse point" - Dziewczyny na Forum nie czytajcie tego ale qrde naprawde mam takiego laptokqa - dwa razy mi sie klikło ( żona pojechała po rosół do Babci)
Maxell!!
Czy masz jaką grypę czy to WWW tak cie wetło?
pzdr |
[19.02] 18:12 |
kam
|
|
Odnośnie propozycji Lachu.
Na tym etapie wydaje mi się niecelowe angażowanie sponsora. Stronka jest tak znakomitym pomysłem, że trudno przewidzieć co będzie dalej. Należy spodziewać się bardzo wielu gości. Jest spontaniczna akcja, już 39 chętnych do ściepki i roczny koszt utrzymania stronki będzie raczej niewielki. Teraz dla sponsora zrobilibyśmy praktycznie darmową reklamę.
Jest jeszcze jeden argument. Na nowej stronce, na Forum jest dział "Sklepy". Można go poszerzyć czy dodać osobny dział "Firmy". Natomiast specjaliści od finansów mogliby się zastanowić, jakie z tego mogą być korzyści.
Pozdrowienia
|
[19.02] 18:21 |
Cogito
|
|
Lachu
Następnym razem, kiedy będziesz wracał z Balickiej z nową płytą, wstąp do Krzeszowic na kawę / herbatę
Pozdrawiam
|
[19.02] 18:24 |
Cogito
|
|
Następnym razem wracając z Balickiej z nową płytą, jedź przez Krzeszowice.Kawa / herbata - zapraszam
|
[19.02] 18:34 |
Cogito
|
|
Andzio
całkowicie popieram Twoje zdanie na temat sponsoringu stronki. Sponsor zawsze uzależnia. Nie można zjeść ciastko i mieć ciastko. Nic za nic. Sam może nie będzie chciał, ale za pomoc wypada się odwzajemnić. Moim zdaniem forumowicze uźwigną ten ciężarek finansowy. Im będzie więcej chętnych, tym ciężareczek będzie lżejszy.
Andzio, jeżeli zformalizujesz ostatnią propozycję (jakiś wnioseczek formalny?), jestem za.
APEL DO WSZYSTKICH CHĘTNYCH I MOGĄCYCH - zgłaszajcie się do Andzia w sprawie współfinansowania nowej stronki czadmenów mięsnych. W WĘDZARNI SIŁA, WĘDZARNI NIKT NIE RUSZY.
|
[19.02] 19:11 |
Yogi
|
|
nasze nowe forum juz otwarte a wszyscy postuja nadal tutaj.Moze by juz powoli zaczac sie przeprowadzac?Co do sponsoringu to uwazam ze jakas mala reklama chyba nie zaszkodzi, a jak juz napisal Lachu pieniadze mozemy przeznaczyc na inne cele.
|
[19.02] 19:15 |
Maxell
|
|
Witam wszystkich serdecznie.
Ufff..., ale tam jest robota. każdy przepis trzeba dostosować itd. A jest co.
Wszystko wklepać, a tutaj sa juz bardzo niecierpliwi.
prosiłbym o spokój. Robie wszystko aby jak najszybciej zapełnic poszczególne katalogi. To musi niestety troszke potrwać...
Dlatego prośba. Już zresztą ponawiana.
prosiłbym, abyście swoje przepisy sprawdzili pod wzgledem błedów, troszke je dostosowali do moich (aby były bardziej czytelne i zrozumiałe) i wrzucili tutaj. ja sobie je pobiorę i zamieszcze na stronce. prosze o podpisywanie: Autor: ..... na końcu przepisu.
Przesyłajcie tez zdjęcia
Co do sponsoringu, to myslę, że na razie sie wstrzymamy, az to wszystko sie unormuje i wtedy zobaczymy.
To że są juz zainteresowani, znaczy, że nie bedziemy ostatnią stroną.
Wrócimy na pewno do tematu, ale po pełnym uruchomieniu stronki.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam 
Dla kolegi Yarro mam dobrą rade. Wstrzymaj sie jeszcze chwilkę. Robię własnie taki podrecznik dla młodego masarza. Może coś z tego Ci sie przyda.

nasza stronka www.wedlinydomowe.pl> |
[19.02] 19:22 |
Maxell
|
|
Wszystko to co można poprawic, staramy sie robic.
mam nadzieje, że jak to wszystko ruszy, bedzie ok. 
Dyskutowac można na naszym forum i czacie, tak że nie ma problemu, jak tu ktoś zauważył, że nie można pogadac na stronce, że jest tylko do dyspozycji Księga gości.
To naprawde jest dużo pracy. Szczególnie, że mamy bardzo dużo katalogów i podkatalogów.

nasza stronka www.wedlinydomowe.pl> |
[19.02] 19:31 |
Krzysztof
|
|
Maxell,
gdybys był zainteresowany zdjąciami elementów miesa wieprzowego wejdz na moją strone www.kania.biz
w dziale sprzedam sa opisane elementy.
Gdybyś był zainteresowany wołowina lub innymi elementami to mów smiało ,cos tu na dysku mam.
pozdrawiam
Darz dym |
[19.02] 19:47 |
prababcia Ania
|
|
Cogito, na 20 stronie szczególowo opisałam, jak parzyłam szynkę w szynkowarce 
pozdrawiam 
szczupak |
[19.02] 20:05 |
Maxell
|
|
Serdeczne dzięki Krzysztof. Oglądałem - fajne.
Gdybyś coś miał to bardzo chętnie sie piszę. wszystko postaramy sie wykorzystać
Z góry dziekuję.

maxell11@wp.pl
nasza stronka www.wedlinydomowe.pl> |
[19.02] 20:07 |
Maxell
|
|
Miało być 
nasza stronka www.wedlinydomowe.pl> |
« poprzednie wypowiedzi
|
następne wypowiedzi »
|