o2.pl - Portal internetowy
Kuchnia » Forum » forum Ogólna dyskusja

Spis tematów | Nowy temat | Szukaj | Preferencje
» Odpowiedz na ten temat

Temat: Wyrób wędlin sposobem domowym - przepisy, receptury
Strony tematu: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 « poprzednie wypowiedzi | następne wypowiedzi » 
[26.02] 06:33 Ken
............
[26.02] 06:45 lac

[26.02] 08:26 jasiekangur   (janusz01@optusnet.com.au)  jasiekangur@tlen.pl
Witak wszystkich
Mam prosbe czy moze mi ktos podac jak sie robi czarny salceson z ozorow bo nie moge znalesc przepisu moze misnolem na forum
dzieki
[26.02] 09:41 prababcia Ania
jasiekangur wejdż na stronę www.wedlinydomowe.pl

tam poszukaj
szczupak
[26.02] 09:44 prababcia Ania

szukaj w salcesonach

tam jest salceson ozorkowy - sprawdziłam

szczupak
[26.02] 10:51 Yarro
Witam serdecznie!!!
Pilnie potrzebuje przepis na kielbase po goralsku, jesli ktos ma to bardzo prosze.
Pozdrawiam
Czuj Dym
[26.02] 10:53 Maxell
Witam
Nie krytykujcie tak naszego forum. Juz tematy odbiegające od masarskich przeniosły sie gdzie indziej. W tej chwili po prostu nie mamy czasu by zbyt duzo uwagi poświęcać forum, gdyż działamy w temacie uzupełnienia katalogów stronki.
Weźcie sobie pod uwagę fakt, iż oni pracowali na to kilkadziesiąt lat, my zas zajmujemy sie sprawą od listoada 2005 r.

Wszystko sie wkrótce wyprostuje.
Pozdrawiam serdecznie


nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/ serdecznie zapraszamy
[26.02] 10:57 Maxell
Naciski na szybkie uruchomienie stronki były tak duże, iż zrezygnowaliśmy z zamiaru uruchomienia jej dopiero po całkowitym zapełnieniu katalogów, i zrobiliśmy to od razu. Stad troche bałaganu oraganizacyjnego.
Wszystko zmierza w dobrym kierunku.
Czuj - Dym
Jesli chodzi o kiełbase góralską, to jest przepis na podhalańską z dodatkiem baraniny, poszukaj.
Pozdrowionka.

nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/ serdecznie zapraszamy
[26.02] 11:05 MirekB
UWAGA MAXELL

DROGI SOLENIZANCIE
W dniu tak Uroczystym przyjmij odemnie oraz od Wszystkich którzy Ci tego samego życzą, Wszystkiego Najlepszego, zdrowia, pomyślności, wielu i jeszce więcej pomysłow którymi się z nami tak wytrwale dzielisz, zadowolenia z pięknego hobby jakim jest delektowanie się własnymi wyrobami. Żyj nam długo i prowadź tę strone ku chwale Braci wędzarniczej.
Czego ja i pozostali zadymiarze Ci życzą.
Wszelkiej pomyślności. Czuj Dym.

Mirosław Bielański (MirekB)
[26.02] 11:19 Lachu
Dołczam siem
MirekL

A po góralsku to chyba z .......
tyko kiełbasa????
zapraszam do Agni do jajcarzy

Maxellku
dzisiaj zwolnij maszd yspense

pzdr
[26.02] 11:33 zeb74477
ave i na jowisza !!!


MAXELL
dołączam się do życzeń MIRKAB ....
sam lepiej bym tego nie ujął ....
żyj nam zdrowo , a długo

pozdrawiający zeb'ER w paski
[26.02] 11:51 MirekB
Hello Wszyscy Dzisiejsi Solenizanci
Ponieważ większośc z Nas występuje tu anonimowo, to na wszelki wypadek pozostałym Mirkom, Mirosławom itp. składam rownież Wszystkiego Najlepszego.

ps. Niech mnie ktoś oświeci jak poruszać się po nowej stronie. (wędliny domowe......)
Gdzie czego szukać juz pobieżnie wiem, natomiast czy i ew. gdzie jest takie ogólne forum jak to?

[26.02] 17:17 555
ja tez sie dolaczam do zyczen dla wszystkich solenizantow
100 lat nam zyjcie w dobrym zdrowiu i pomyslnosci



[26.02] 17:20 Seminole
Maxell,

Wpakowalem sie z nudow zeszlej nocy na amerykanskie forum o kielbasach no i wtracilem swoje dwa grosze na temat Polskiej Kielbasy i
wedzenia. Zrobil sie za duzy ruch - dostalem 30 e-mili i juz zmarnowalem pol soboty. Chyba sie wypisze z listy.

Jezeli chcesz to ci moge zareklamowac strone- podam linka i zaczna czytac Wedliny Domowe - przynajmniej Ci co znaja polski. Boje sie tylko, ze dostaniesz duzo e-majli po angielsku i co z tym bedziesz robil ?

Dlatego biore na wstrzymanie bo tych zawodnikow na forum moze byc okolo tysiaca. Jest rowniez forum kielbasiane w Anglii - tez moge Ci naslac troche ludzi

Na razie nic nie robie.

[26.02] 17:23 Seminole
Maxell,
Nastepna sprawa to zwiekszony ruch moze zwolnic strone no i moga byc inne oplaty za servis.

[26.02] 17:40 Maxell
Cześć
Serdeczne dzieki za zyczonka. Też się doanczam do zbiorowych.
Drogi Seminole. brak mi jest troche Twoich maili
Z uwagi na duż ilość zdjęć(największą jaką przesłano), Twoja fotogaleria jest własnie w toku wrzucania
Niedługo bedzie.
Co do ilości userów, to chyba nie ma sie co przejmować, opłacamy miejsce na serwerze z odpowiednia pojemnością. Opłata roczna i nie powinno być problemów z jakimis dodatkowymi opłatami. najwyżej sie spowolni ruch.
Jeśli macie fotki maszynek, nadziewarek itp. to dawajcie. Tekst sie opracowuje ale brak zdjęć.
Firmy do których wysłałem maile z prośba o zdjęcia i opisy, nie wszystkie jeszcze odpowiedziały.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam.


nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/ serdecznie zapraszamy
[26.02] 18:27 STEFAN
AGNIESZKO,
jestem na tej stronie starszy niż ten Świat,ale najpierw się waliłem
a teraz buduję,myślę że jak się odrobię zaproszę Was wszystkich chętnych do Krakowa,może na Boże Narodzenie.

SZUNAJ CO QRDE ZAPOMNIAŁEŚ O MNE

MAXELL MOŻE JESZCZE MNIE PAMIĘTASZ,BYLEM DLA CIEBIE DOBRYM PROROKIEM.

STEFAN
[26.02] 19:06 Lachu
Stefan!!

Wprawdzie ja permanentnie podpadam na Tej
stronie

ale:

Maxell musi być oficjalny (Wódz qrde i robi że ....)

- SzunaJka chba do Workuty wywieżlo
- Agni se Poszła

(chociaż te jajca to przenieślim na nowy temat )

pzdr
[26.02] 19:11 Lachu
Stefan!!

A z Krakowa do Bukowna to jest słynny
Trakt Pola to jak byś jechał to lepiej przez np, Wolbrom
(Tinca) i zdąż przed Bożym Narodzeniem
bo możem nie dożyć

tatatita
Maxell Rób i sie nie denerwój
to sa działania osłonowe


pzdr
[26.02] 19:22 STEFAN
Lachu,ak by mnie AGNIESZKA swoje foto przesłała to ja bym se na lipca
,,BEJNIGA,, kupił.Ćuś taki jestem napalony na te piękne kobitki.

STEFAN
[26.02] 19:27 asia
Mam pytanie do Andzio. Ile kilogramów otrzyma się z przepisu na kiełbasę drobiową parzoną?

[26.02] 20:30 STEFAN
ASIENKU.
MAM TAKĄ UKOCHANĄ,
TULKO DO RESTARACJI

STEFAN
[26.02] 20:39 Lachu
Maxell!!

kończ bo widzisz co sie dzieje
SzunaJ a ty dalej gdzie???

pzdr
[26.02] 21:42 STEFAN
PRZEPRASZM, WAS FORUMOWICZE I CIEBIE AGNIESZKO,nawrzucłem ale po co jeszcze dodatkowe nieporozumienie.
Z przyjemnością czytam wypowiedzi LACHA,SZUNAJA,JACKA ,ANDZIA,MAXELLA,ZEBA 555 PANNY ANI,ITYCH
KTORZY SĄ OD POCZĄTKU.
Daliście się chlopy zwaroiwać panience .
Niech pisze przepisy tylko bez dymu i tylko na swojekj stronce albo się podda i powie MAXELL PRZYJMIJ MNIE jako podstronę
Tak będzie uczciwie.
AGNIESZKO ......

STEFAN
[26.02] 21:43 STEFAN
PRZEPRASZM, WAS FORUMOWICZE I CIEBIE AGNIESZKO,nawrzucłem ale po co jeszcze dodatkowe nieporozumienie.
Z przyjemnością czytam wypowiedzi LACHA,SZUNAJA,JACKA ,ANDZIA,MAXELLA,ZEBA 555 PANNY ANI,ITYCH
KTORZY SĄ OD POCZĄTKU.
Daliście się chlopy zwaroiwać panience .
Niech pisze przepisy tylko bez dymu i tylko na swojekj stronce albo się podda i powie MAXELL PRZYJMIJ MNIE jako podstronę
Tak będzie uczciwie.
AGNIESZKO ......

STEFAN
[26.02] 22:01 zeb74477
STEFAN


w zasadzie to miało być tylko odskocznią od przepisów - bardziej jako kanał towarzyski niż "przepisów" .... wyszło jak wyszło .... czujność rewolucyjna jak widzę drzemie wszędzie ....
zdaje mi się, że miało to trochę odciążyć TO forum od postów typowo towarzyskich od TEMATYCZNYCH --- i może się tego trzymajmy ...


wszak nie sfary dla nas !!!
PAX!! PAX !!! PAX między chrześcijany, oraz inne nacje !!!!!!!

więc ustalmy !!!
TU "BRAĆ WĘDZARNICZA" i czujny dym

TAM tylko i wyłącznie towarzysko !!!

HOWGH !!!
to jest moje zdanie ....
miłego i do miłego ...

pozdrawiający zeb'ER w paski
[26.02] 22:02 zeb74477
STEFAN


w zasadzie to miało być tylko odskocznią od przepisów - bardziej jako kanał towarzyski niż "przepisów" .... wyszło jak wyszło .... czujność rewolucyjna jak widzę drzemie wszędzie ....
zdaje mi się, że miało to trochę odciążyć TO forum od postów typowo towarzyskich od TEMATYCZNYCH --- i może się tego trzymajmy ...


wszak nie sfary dla nas !!!
PAX!! PAX !!! PAX między chrześcijany, oraz inne nacje !!!!!!!

więc ustalmy !!!
TU "BRAĆ WĘDZARNICZA" i czujny dym

TAM tylko i wyłącznie towarzysko !!!

HOWGH !!!
to jest moje zdanie ....
miłego i do miłego ...

pozdrawiający zeb'ER w paski
[26.02] 22:04 zeb74477
sorki za dublecik .... ale O2 się chyba powoli zapycha ...

pozdrawiający zeb'ER w paski
[26.02] 22:38 Lachu
I tak miało być
Maxell !!

kończ stronkę bo za chwile bedą ofiary w ludzach!!!

pzdr
[26.02] 22:41 STEFAN
ZEB74477

To ja pierwszy poparłem nazwę BRAĆ WĘDZARNICZA
Pisałem,nie lubię szybkiej jazdy samochodem i wielu podobnych spraw,ale wyznaje zasadę ,,SWOJEGO NIE ODDAM ,CUDZEGO NIE WEZMĘ,,




STEFAN
« poprzednie wypowiedzi | następne wypowiedzi » 

» Odpowiedz na ten temat



© 1999-2006 o2.pl Sp. z o.o. (dawniej MediaOne Sp. z o.o.) Wszelkie prawa zastrzeżone.
O firmie - Reklama w o2.pl i Tlen.pl - Pomoc