o2.pl - Portal internetowy
Kuchnia » Forum » forum Ogólna dyskusja

Spis tematów | Nowy temat | Szukaj | Preferencje
» Odpowiedz na ten temat

Temat: Wyrób wędlin sposobem domowym - przepisy, receptury
Strony tematu: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 « poprzednie wypowiedzi | następne wypowiedzi » 
[11.07] 13:41 Chef Paul

...jasne że mogę ... (wszyscy mają prawo dobrze zjeść) ...
...przepis na mojego kurczaczka ("unus pro multis") wrzucę na nasze forum a zdjęcia na Twoją pocztę,
pozdrawiam,
Chef Paul
ps. właśnie wróciłem z lasu i chwilę to potrwa (muszę się wykąpać)

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[11.07] 13:42 Chef Paul

...jasne że mogę ... (wszyscy mają prawo dobrze zjeść) ...
...przepis na mojego kurczaczka ("unus pro multis") wrzucę na nasze forum a zdjęcia na Twoją pocztę,
pozdrawiam,
Chef Paul
ps. właśnie wróciłem z lasu i chwilę to potrwa (muszę się wykąpać)

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[11.07] 16:43 walka   (walkaczor@hotmail.com)
no narescie dobrnolem do 166 strony wspaniale przepisy musze to na spokojnie jeszcze raz przetrawic. prosba do jarka jezeli mozesz to prosze o przeslanie gotowca. dziekuje waldek

[11.07] 16:51 walka   (walkaczor@hotmail.com)
to jeszcze raz ja w Polsce jest teraz 16:40 a w australii 12:20 wiec ide spac bo jutro do pracy dobrego dymienia

[11.07] 16:51 walka   (walkaczor@hotmail.com)
to jeszcze raz ja w Polsce jest teraz 16:40 a w australii 12:20 wiec ide spac bo jutro do pracy dobrego dymienia

[12.07] 00:28 Chef Paul
... czy gdzieś przeoczyłem poniedziałkową niespodziankę Seminole ?
pozdrawiam,
Chef Paul

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[12.07] 08:50 Maxell
Przeoczyłeś.
Wejdźcie na stronkę www.wedlinydomowe.com

nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/ serdecznie zapraszamy
[12.07] 08:59 Maxell
I tym sposobem, dzieki Seminole, mogę Państwu powiedzieć, że własnie uruchomiliśmy amerykańską filie naszej stronki.
I tu prośba do wszystkich - podajcie jakieś informacje o sobie, bo u nich jest troszkę inaczej niż u nas. Lepiej wyglądają zdjęcia, jesli dołaczony jest jakiś krótki tekst o autorze.
Przesyłajcie także materiały z zastrzeżeniem, iz możemy je wykorzystać na obu naszych stronkach. To tak na wszelki wypadek, by nie było problemów w przyszłości.
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam w imieniu Seminole i swoim.
Stronka, jak twiedzi Seminole jest w tej chwili dość uboga, ale specjalnie, by zostawić miejsce na przyszłe eksperymenty może ze sklepami itp. Przepisy ruszają od 16 lipca. Jeszcze raz zapraszam. i proszę o opinie.
Pozdrowionka


nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/ serdecznie zapraszamy
[12.07] 09:00 Maxell
Trochę napisałem nieprawdy, gdyz nie uuchomiliśmy, ale uruchomił kolega Seminole.
Pozdrawiam

nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/ serdecznie zapraszamy
[12.07] 09:16 Maxell
Próbny post z nową stopką

nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/, filia w USA http://www.wedlinydomowe.com/ serdecznie zapraszamy
[12.07] 09:27 jarek_zielona_pietruszka
Maxell zajrzyj na pocztę, czy otrzymałeś moje wypociny?


nawet, gdy robię źle to wiem, że robię dobrze
dobrego dymu w żagle
[12.07] 09:33 Chef Paul
Maxell and Seminole
... jestem pod wrażeniem ( do tego stopnia że rozpocząłem tą odpowiedź "in english" ) ... extra super, bomba, cool ...
wszystko mi się podoba (proponuje tylko zmienić tło na takie jak nasze polskie) ... a szczególnie "Who We Are" - brzmi prawie jak "manifest antyglobalistów" - strzał w dziesiątkę (Amerykanie mają coraz większego fioła na punkcie zdrowej i naturalnej żywności, "wiem coś o tym ...
... dajcie może jeszcze na stronce możliwość komentarzy - "będziem walić po angielsku co o plastikowym żarciu myślimy" ...
... PUBLICZNA ZGODA NA UŻYCIE WSZYSTKICH MOICH MATERIAŁÓW NA ANGIELSKIEJ I POLSKIEJ WERSJI STRONY "WEDLINYDOMOWE" (prosił bym jednak o podawanie autora) ...
... jak napisałem w jednym z tematów na Forum Macieja Kuronia - "chciałbym wybrane przepisy przetłumaczyć na angielski" - zdopingowało mnie to "co nieco" do szybszego działania w tym kierunku,

pozdrawiam serdecznie i GRATULUJĘ tak udanego przedsięwziecia
Chef Paul

ps - Seminole, czy mieszkasz może w Seminole County na Florydzie ?, jeżeli tak to byliśmy kilka lat wstecz sąsiadami.

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[12.07] 09:34 Chef Paul
Maxell and Seminole
... jestem pod wrażeniem ( do tego stopnia że rozpocząłem tą odpowiedź "in english" ) ... extra super, bomba, cool ...
wszystko mi się podoba (proponuje tylko zmienić tło na takie jak nasze polskie) ... a szczególnie "Who We Are" - brzmi prawie jak "manifest antyglobalistów" - strzał w dziesiątkę (Amerykanie mają coraz większego fioła na punkcie zdrowej i naturalnej żywności, "wiem coś o tym ...
... dajcie może jeszcze na stronce możliwość komentarzy - "będziem walić po angielsku co o plastikowym żarciu myślimy" ...
... PUBLICZNA ZGODA NA UŻYCIE WSZYSTKICH MOICH MATERIAŁÓW NA ANGIELSKIEJ I POLSKIEJ WERSJI STRONY "WEDLINYDOMOWE" (prosił bym jednak o podawanie autora) ...
... jak napisałem w jednym z tematów na Forum Macieja Kuronia - "chciałbym wybrane przepisy przetłumaczyć na angielski" - zdopingowało mnie to "co nieco" do szybszego działania w tym kierunku,

pozdrawiam serdecznie i GRATULUJĘ tak udanego przedsięwziecia
Chef Paul

ps - Seminole, czy mieszkasz może w Seminole County na Florydzie ?, jeżeli tak to byliśmy kilka lat wstecz sąsiadami.

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[12.07] 09:38 Chef Paul
... question ?
... gdzie przesłać swoje CV in english with photo
... address please ( lol )
sincerely,
Chef Paul

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[12.07] 09:47 Papcio
Jestem mile zaskoczony tym że moje zdjęcia są na tej drugiej stonce. Niech pooglądają ludziska z za „wielkiej wody” iż polak HI potrafi. A galeria zdjęć robi wrażenie. Gratuluję i może jeszcze następna podobna stonka w innej stronie świata. Propagujmy naturalne wyroby z mięsa i nie tylko! Podoba mi się!

Zrób to sam! Przepisy na prawdziwe wędliny na:
http://www.wedlinydomowe.pl/
[12.07] 09:48 Maxell
Witam
Jarku, tak dostałem wczoraj Twoje zdjęcia. Sa super dzisiaj wrzucę na stronkę. Dzieki
Co zaś do danych i uwag na temat stronki Seminole, to prosze je przekazywać tutaj, na forum stronki i ewentualnie na pocztę Seminole, którą powinien podać, jak sie wyśpi
Na pewno weźmie pod uwagę wszystkie sugestie uzytkowników.
Pozdrowienia

nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/, filia w USA http://www.wedlinydomowe.com/ serdecznie zapraszamy
[12.07] 09:52 Chef Paul
pytanko ?
... czy "Koch Equipment" jest sponsorem ? ...
... jeżeli nie to zacierają łapki
pozdrawiam
Chef Paul

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[12.07] 10:36 Chef Paul
Seminole, Maxell
... dałem już stosowny anons o tej radosnej informacji na stronie Maćka Kuronia (jestej jej dość aktywnym uczestnikiem ... http://www.kuron.com.pl/phpBB2/index.php ...
... mam nadzieję że, nie macie nic przeciw temu
pozdrawiam
Chef Paul

ps - idę na chwilę zajrzeć do biura (nawet w urlopie nie dają spokoju

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[12.07] 11:15 Seminole
ChefPaul,

Mieszkam w miejscowości Seminole, Pinellas County, Floryda przy samym morzu (Tampa Bay). Nikt nie jest sponsorem, Koch Equipment produkuje ładny sprzęt i przysłal catalog plus zezwolenia na używania wszystkich swoich zdjęć.
E-mail adres jest na stronie po kliknięciu "Contact Us"

[12.07] 12:50 Maxell
ChefPaul, trochę nie tak. To Seminole uruchomił stronkę com i jemu należą się brawa.
Pozdrowienia

nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/, filia w USA http://www.wedlinydomowe.com/ serdecznie zapraszamy
[12.07] 13:00 Chef Paul
... jestem z powrotem (co za banda, niedługo im tyłeczki będę podcierał) ...
... tak, a Ty Maxell nie brałeś w tym udziału ????? ... NIE WIERZĘ ...

Seminole
... mieszkałem na Florydzie w miejscowości Longwood (20 mil na południe od Orlando), to jednak spory kawałek od Ciebie ...
... od 2003 praktycznie jestem więcej w Polsce niż na Florydzie (w Titusville) mieszka moja córka i u niej spędzam jakiś czas w roku,
( niestety wybieram się do niej dopiero w przyszłym roku - byłem tam praktycznie cały Styczeń i Luty - ponieważ na Florydę latam zazwyczaj zimą) ...
... pamiętam w Twojej okolicy są jakieś dość spore Polskie Delikatesy i naprzeciwko Polskie Biuro Podróży (wysyłają dosyć tanio paczki do Polski),
ale nazwa tej miejscowości wypadła mi z głowy, ...
mieszkałem w Stanach od 1983 r. ... najpierw w Oklahomie, później trochę w Massachusetts, długo w Pennsylvania (doskonałe naturalne produkty - i zostało mi trochę recepturek od Amish People),
no i na końcu Floryda na "stare lata"

pozdrawiam serdecznie (może w przyszłym roku się odwiedzimy?)
Chef Paul

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[12.07] 13:02 abratek
Cóż więcej pisać? - miło jest i kropka.
Dołączam do Chef`a, aby graficznie upodobnić do siebie obie strony.
Seminole - dziękuję za Twój wkład w propagowanie dobrych cech naszego kraju (sam pamiętam jak na obczyźnie przykro mi było, gdy Polacy kojarzeni byli tylko z pijakami śpiącymi na ławkach miejskich.)

http://www.wedlinydomowe.pl ...no, i wszystko jasne
[12.07] 13:26 Seminole
ChefPaul.

Delikatesy i biuro podróży są na rogu 49 avenidy i 49 ulicy w
St. Petersburgu, 20 minut ode mnie. Ja już mieszkałem w Stanach wszędzie a główna moja kwatera od 30 lat to dzielnica Queens w Nowym Jorku.

[12.07] 13:30 Maxell
Jarku, wyślij naszemu Australijczykowi tego gotowca.
Pozdrowionka

nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/, filia w USA http://www.wedlinydomowe.com/ serdecznie zapraszamy
[12.07] 14:09 Chef Paul
... właśnie St. Pit ...
... "I Love New York" - (mój brat kiedyś tam kiedyś mieszkał (dla mnie tragedia - dusiłem się tam - brat też się wyniósł, do Missasaga pod Toronto
... ale New York swoje uroki ma (dowcip o New Yorker's - jeżeli przeżyjesz w Nowym Jorku to przeżyjesz w najbardziej ekstremalnych warunkach na naszej planecie - i dlatego w pierwszej kolejności właśnie NOWOJORCZYCY będą zasiedlać MARSA
pozdrawiam

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[12.07] 14:10 Chef Paul
... właśnie St. Pit ...
... "I Love New York" - (mój brat kiedyś tam kiedyś mieszkał (dla mnie tragedia - dusiłem się tam - brat też się wyniósł, do Missasaga pod Toronto
... ale New York swoje uroki ma (dowcip o New Yorker's - jeżeli przeżyjesz w Nowym Jorku to przeżyjesz w najbardziej ekstremalnych warunkach na naszej planecie - i dlatego w pierwszej kolejności właśnie NOWOJORCZYCY będą zasiedlać MARSA
pozdrawiam

każde rozwiązanie przynosi nowe problemy
http://www.chefpaul.5gigs.com zapraszam
[12.07] 14:24 andzio
Czy jest wśród naszej braci jakiś informatyk z dogłębną wiedzą na temat zagadnień z zasilania i pamięci? Jeśli tak to prosiłbym o kontakt na maila ansiand@wp.pl . Potrzbuję fachowej porady, a to forum to nie miejsce na to.

[12.07] 15:57 walka   (walkaczor@hotmail.com)
Maxwel dziekuje za pamiec .Jestem pozytywnie zaszokowany WASZA stronka.Zadymiam Australie od kilku lat i myslalem /znajomi tez/ze jestem "fachura" ale gdy przeczytalem Wasza stronke to dochodze do wniosku ze jestem "baby" w pieluszkach.

JAREK

Jezeli znajdziesz chwile czasu to prosze pamietaj o mijej prosbie.

waldek

[12.07] 18:45 jarek_zielona_pietruszka
Wal listonosz puka do drzwi. pozdrawiam

nawet, gdy robię źle to wiem, że robię dobrze
dobrego dymu w żagle
[12.07] 20:18 jarek_zielona_pietruszka
Chefie czy mogę przepis na Twoją kiełbasę rzeźnicką dodać do gotowca na wyroby wędliniarskie?. pozdrawiam

nawet, gdy robię źle to wiem, że robię dobrze
dobrego dymu w żagle
« poprzednie wypowiedzi | następne wypowiedzi » 

» Odpowiedz na ten temat



© 1999-2006 o2.pl Sp. z o.o. (dawniej MediaOne Sp. z o.o.) Wszelkie prawa zastrzeżone.
O firmie - Reklama w o2.pl i Tlen.pl - Pomoc