o2.pl - Portal internetowy
Kuchnia » Forum » forum Ogólna dyskusja

Spis tematów | Nowy temat | Szukaj | Preferencje
» Odpowiedz na ten temat

Temat: Wyrób wędlin sposobem domowym - przepisy, receptury
Strony tematu: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 « poprzednie wypowiedzi | następne wypowiedzi » 
[24.02] 19:53 Tomisław
Qurde, pisząc te sssssssssłowa wcinam własnie podsuszoną kiełbaskę uwedzoną miesiąc wcześniej, Suszyła sie zgodnie z zaleceniami w przewiewnym miejscu przy kaloryferze. polecam to miejsce dla tych którzy nie mają psa w domu. Moja jamniczka jest dobrze wychowanai tylko podchodzi do kielbasek i mocno sie oblizuje, ale na szczęscie nie dosięga do niej. polecam ten sposób przechowywnia.
A teraz wychodze z tej piaskownicy i ide do piwniczki sprawdzić jak smakuje winko czeremchowe wytrawne do tej kiełbaski
PS.
Moja J-Gwiazda mocno sie usmiała?
ale trzeba być poważnym, to i te forum uschnie
pzdr


[24.02] 19:54 Tomisław
Qurde, pisząc te sssssssssłowa wcinam własnie podsuszoną kiełbaskę uwedzoną miesiąc wcześniej, Suszyła sie zgodnie z zaleceniami w przewiewnym miejscu przy kaloryferze. polecam to miejsce dla tych którzy nie mają psa w domu. Moja jamniczka jest dobrze wychowanai tylko podchodzi do kielbasek i mocno sie oblizuje, ale na szczęscie nie dosięga do niej. polecam ten sposób przechowywnia.
A teraz wychodze z tej piaskownicy i ide do piwniczki sprawdzić jak smakuje winko czeremchowe wytrawne do tej kiełbaski
PS.
Moja J-Gwiazda mocno sie usmiała?
ale trzeba być poważnym, to i te forum uschnie
pzdr


[24.02] 19:55 Tomisław
Qurde, pisząc te sssssssssłowa wcinam własnie podsuszoną kiełbaskę uwedzoną miesiąc wcześniej, Suszyła sie zgodnie z zaleceniami w przewiewnym miejscu przy kaloryferze. polecam to miejsce dla tych którzy nie mają psa w domu. Moja jamniczka jest dobrze wychowanai tylko podchodzi do kielbasek i mocno sie oblizuje, ale na szczęscie nie dosięga do niej. polecam ten sposób przechowywnia.
A teraz wychodze z tej piaskownicy i ide do piwniczki sprawdzić jak smakuje winko czeremchowe wytrawne do tej kiełbaski
PS.
Moja J-Gwiazda mocno sie usmiała?
ale trzeba być poważnym, to i te forum uschnie (jak moja kiełbaska )
pzdr


[24.02] 20:35 szunaJ
Lachu!
Ty mi sie tylko nie denerwuj i nie patrz jak jakis idiotyczny nick wchodzi piszac bzdety! Najłatwiej jest sciagnac przepis i udawac mundrołka. Więc nie patrz na to i idz wytyczona droga.No.
pzdr.

[24.02] 20:58 Lachu
Szunajku!!

dzięki za łotuche bo dziś mi żle (qrde pełno chrustu
wszędzie , pisać ni mam za bardzo o czym
Agni siedzi cicho ajeszcze są tacy co
niebedatuczytać a nieumiomtupisac
źle mi jakoś tak

pzdr
[24.02] 21:03 BASIUNCIA
Lachu!!!!!!!!!. moze ty pomocy jakiejś potrzebujesz? chetnie udziele . hahahaha
[24.02] 21:20 szunaJ
Lachu!
Popatrz qrde....ty to masz branie.....basiuncia tera utuli ciem...jesuuuuuuu nie dopuszczaj swojej osobistej do kompa!!!!!!!!!!
Bo siem dopiero nawywija! qrde

[24.02] 21:21 szunaJ
Lachu!
Popatrz qrde....ty to masz branie.....basiuncia tera utuli ciem...jesuuuuuuu nie dopuszczaj swojej osobistej do kompa!!!!!!!!!!
Bo siem dopiero nawywija! qrde

[24.02] 22:09 Lachu
Basiuncia pewnie że
potrzebuje !!
kiełbachy wszystkie opisane
poziomy nitrytów do soli też
szmaty na wędzarni omówione
czekamy na Wodzów ( bo widać że robią)
i se letkie jaja robimy( no może ja i no qrde
SzunaJ - Agni Gdzie TY!!)
i tak se myśle przed zapełnieniem Naszej
stroniczki pracą anieczytaniem
żetupozaczytaniemtojestaktualnietylkoprzepisna
kiełbasezeżalutakmisieporobiło



pzdr
[24.02] 22:18 Tomisław
Lachu,
z tej piwniczki ledwie wróciłem, z żalu wypiłem a miałem tylko degustowąć chyba ciut za dużo, trochę mnie sponiewierało ale aby być heeeep w temacie stwierdzam iż wino czeremchowe wytrawne pasuje heeeeep do wedzonej kiełbasy.
A mnie moja Gwiazda utuli
pz heeeep dr

[24.02] 22:18 Lachu
SzunaJkuBasinkodziękiserdeczne
chybafaktyczniepilniepotrzebuje
pomocyboniemogesieoderwaćod
pisaniabzduracałydompachnie
chrustemniestetety

pzdr
[24.02] 22:27 Lachu
Tomisław!

odtejniechęcidoczytaniaczyjejścośmiezatkło
idopierobedemenconcyqrdeNiemamtegoczerem
chowegoniestetytylkowszędziechrustnaobkołospacjitezniemam
alemłodymówiżetoniewkompietykoumnie
iboisiezrobićreset

pzdr
[24.02] 22:34 Lachu
Qrde zrobił

młodsza mówi że to był etres.

pzdr
[24.02] 22:35 BASIUNCIA
Lachu!!!!!!!!!! . Cos ty po jakiemus piszesz za lysego Lenina nie moge sie doczytac niewiem czy ty potrzebujesz Utulenia , czy czy czegos tam jeszcze hihihihihihihihihihi sami grzesznicy tu tu sa pewnie Sekx Party ani POSTY BUCHACHACHACHACHA Lachu pocieszny z ciebie Gosc .Pozdrawiam
[24.02] 22:41 Lachu
Basiuncia!!
wróciła mi po prostu spacja
po Twoim i Szunajka wsparciu
duchowym pojednymtakicomusieniechceczytać
naszychbzdur

już jestem po resecie Buźka

pzdr
[24.02] 22:44 Lachu
SzunaJ no co tu sie da?


pzdr
[24.02] 22:45 Lachu
SzunaJ no co tu sie da?


pzdr
[24.02] 22:47 Tomisław
Basiunciu to normalne nie widze nic heeeeep niezrozumiłego heeep ja tylko przestrzegam chrust , wino czeremchowe heeeeeep zwedzoną podsuszana kiełbasom heeeep powoduje nieczytanieinnychpostow a w szczególnosci o zeksie heeeeep
pzd heeeeep rrrrrrrrr
PS
Moja wola do lozka chyba bedzie heeeeeeeeeep zekz

[24.02] 22:47 jenny
mnie tez by siem przydal taki reset......a raczej :mnietezbysiemprzydaltakirest a tak wogule to Witam wszystkich;]
[24.02] 22:50 emigrantka
basiunica masz racje Lachu pisz ty normalnie bo tracę wątek i nie wiem czy sie śmiać czy jeszcze nie !
a żeby było w temacie 'kiełbasianym' to już się chwalę że wczoraj zakończyłam wyrob białej kiełbaski .pozd


a
[24.02] 23:03 andzio
Tomisław, a co ty miałeś robić, a ino do piwniczki chadzasz? no,no!
Maxell i wszyscy zaiteresowani, pocztę staram się sprawdzwć min 2x dziennie, a nawet częściej i staram się zawsze chociaż krótko odpowiadać. GG to włączam tylko w razie potrzeby.
Papcio, nic mi się nie chwalisz jak wędzarnia, ja już puszke zamieniłem na porządne palenisko, mucha nie siada.
Pracuję nad recepturą parówek drobiowych.
Bądźta zdrowe nie chorujta.

A tak na marginesie to nasza lista chyba sie już powoli zamyka, a zapisało się na nią 41 osób wraz ze mną. Na razie dziękuję wszystkim deklarującym.
Kto jeszcze jest chętny dołożyć się paroma złytymi do pokrycia wydatków poniesionych na uruchomienie naszej nowej stonki wędliniarskiej, proszony o kontakt ze mną pod adresem ansiand@wp.pl
[24.02] 23:59 Leszek z Poznania
Faktycznie nie ma tu teraz co czytac
[25.02] 03:19 grzes855
Wodzowie ciezko pracują nad stronką a my dyskutujemy na tematy jajcarsko- towarzyskie? to chyba nie to forum od kilkunastu stron, czyzby zabrakło tematów o dobrym jedzonku a swieta tuz, tuz. Pozdrawiam

[25.02] 06:26 Papcio
Andzio jak wiesz to ja jestem „uzależniony” od kolegów i na razie jak mi mówią „robi się” co nie oznacza zastoju w wyrobach. Testuję saletrę w wyrobach nie wymagających dymu. Ostatnio peklowałem golonko, potem dusiłem w piwie z przepisów ze stronki Stefana. Niebo w gębie! Robiłem też kiełbasę słoikową i kiełbase biała, to trening przed świętami. Czekam równierz na szynkowarkę. Nie wiem dlaczego zostałem `myśliwym” HA! Ostanie przepisyb to wkleiłem z moich zbiorów, z myśliwymi nie mam nic wspólnego.
Pozdrawiam wszystkich.

[25.02] 09:31 Agnieshka


Witam wszystkich tych co mnie lubią i tych co nie znoszą!
Wreszcie jestem miałam awarię neta od wczoraj i dopiero teraz mogę wejść. Mam stałe złącze i jak pada deszcz albo jest mokro na dworze to mi net wysiada. ( Dziwna zależność ...nie rozumiem). Ale cóż się wściekać kiedy płacę za neta 30 zeta miesięcznie za 24h/dobę. zaraz siadam i coś smacznego podam tylko się trochę ogarnę bo dopiero co dziecko wyprawiłam do szkoły byłam już w szpitalu, w przychodni, a aptece po drodze zrobiłam zakupy , nastawiłam obiad wyszłap z psem na dwór ( i cholera gdzieś przepadła pewnie na laski poleciał ...wiosne hehehe) Teraz zrobie sobie kawę.


[25.02] 10:11 Agnieshka

Do ?Pzrestajewasczytać?

Podobnie jak moi przedmówcy uważam że wszystko zostało już powiedziane na temat wędzenia a jeśli nie to na pewno przynajmniej 90 % . Jeśli masz jakieś konkretne pytanie to je zadaj a ludzie którzy współtworzą tę stronę na pewno pomogą Ci. Czy jakiekolwiek pytanie tu zadane pozostało bez odpowiedzi? Czytacie stronkę, nie bierzecie w niej czynnego udziału a potem ją krytykujecie. Wszystkie poważne rzeczy przeniosły się na stronę www.wędlinydomowe.pl . tam nikt się nie wygłupia. Tam także jest forum jeśli coś Cię interesuje to zadaj pytanie jako temat i czekaj na konkretne odpowiedzi na pewno ktoś Ci pomoże bo każdy z nas tam zagląda przynajmniej raz dziennie. A cóż w tym złego że od czasu do czasu ktoś napisze coś śmiesznego? Nikt nie powiedział że ma być poważnie, tym bardziej że jest to forum publiczne i każdy może napisać to co mu się podoba.
Smutne jest życie ludzi którzy są ciągle niezadowoleni zdenerwowani i zblazowani. A wrzody to mają jak jama Michalikowa.
A tak na marginesie chciałam zapytać jajcarzy gdzie by się przenieść żeby już nie kłóć w oczy co niektórych od czasu do czasu pogadać o farmazonach dla polepszenia humoru. Na nowej stronce Maxella na forum jest dział ?O wszystkim? i podtemat ?Różne? może by tam? Albo może niech admin dołożyłby jeszcze w tym dziale jeden podtemat pt. ? Nocne rozmowy Polaków przy piwie?. Co wy na to?





[25.02] 10:32 szunaJ
To jest mysl!!!!!!!!
Psze Pani ze Ślaska.....hahahahah
Milego dzionka wszystkim!!!!
Lachu wstawaj juz qrde!

[25.02] 10:34 szunaJ
Płac jak ja Agnieshko qrde 170 zetow to bedziesz mial wszystko oki!
No....

[25.02] 10:35 Agnieshka


Cześć Szunaj!

No wstawać wszyscy nie ma spania już 10 34.
Podam wam przepis na moja pizzę którą tu zamieściłam dawno temu a komentarze mówią chyba wszystko

http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=389




[25.02] 12:03 mikuszek
Wiecie co? oto najnowsze wiadomosci dotyczace produkcji miesa w przyszlosci. Za Metrem z dnia 25.02.2005:


Za 20 lat nie będziemy musieli zabijać zwierząt, by zjeść dobrą
szynkę. Wytwarzać mięso nauczy nas nanotechnologia

Rozwój tej nauki całkowicie zmieni nasze życie. Europę poprowadzi ku temu Polak prof.
Ludomir Ślusarski z Instytutu Technologii Polimerów i Barwników Politechniki Łódzkiej.
Komisja Europejska wybrała go właśnie na swego konsultanta do strategii rozwoju
nanotechnologii.

To nauka o świecie w skali "nano". Nanometr to jedna milionowa cześć milimetra! Ta
technologia pozwala tworzyć przedmioty, wybierając i umieszczając w odpowiednich miejscach pojedyncze atomy i molekuły. Na przykład
tkankę mięsną może w przyszłości stworzyć specjalna maszyna z węglowodanów i związków azotowych, tj. tych samych składników, które
zjadają w paszy zwierzęta.

- Przewiduje się, że ten pomysł wejdzie w życie w ciągu 20 najbliższych lat. Postęp w tej dziedzinie jest bardzo szybki - mówi prof. Ślusarski.

Już konstruowane są prototypy nanorobotów medycznych, które mogłyby podróżować w naszym krwiobiegu, odnajdywać chore tkanki i
niszczyć je. Sam prof. Ślusarski pracuje nad materiałami polimerowymi wzbogaconymi nanocząstkami, z których wytwarzane będą m.in.
opony samochodowe. Bez bieżnikowania da się na nich przejechać jakieś 300 tys. km, czyli trzy razy więcej niż obecnie. Z polimerów będą
wytwarzane bardzo wytrzymałe i lekkie konstrukcje, np. samoloty i statki kosmiczne.

- Wielu ludzi nie jest przygotowanych na taki postęp. Dlatego trzeba szeroko informować o nowych możliwościach - uważa prof. Ślusarski.

NIC TYLKO W LEB SOBIE DAC!!! Albo zaczac szukac jakiejs innej planety zdatnej do zycia.

« poprzednie wypowiedzi | następne wypowiedzi » 

» Odpowiedz na ten temat



© 1999-2006 o2.pl Sp. z o.o. (dawniej MediaOne Sp. z o.o.) Wszelkie prawa zastrzeżone.
O firmie - Reklama w o2.pl i Tlen.pl - Pomoc