|
|
» Odpowiedz na ten temat
Temat: Wyrób wędlin sposobem domowym - przepisy, receptury
|
|
[24.02] 19:53 |
Tomisław
|
|
Qurde, pisząc te sssssssssłowa wcinam własnie podsuszoną kiełbaskę uwedzoną miesiąc wcześniej, Suszyła sie zgodnie z zaleceniami w przewiewnym miejscu przy kaloryferze. polecam to miejsce dla tych którzy nie mają psa w domu. Moja jamniczka jest dobrze wychowanai tylko podchodzi do kielbasek i mocno sie oblizuje, ale na szczęscie nie dosięga do niej. polecam ten sposób przechowywnia.
A teraz wychodze z tej piaskownicy i ide do piwniczki sprawdzić jak smakuje winko czeremchowe wytrawne do tej kiełbaski
PS.
Moja J-Gwiazda mocno sie usmiała?
ale trzeba być poważnym, to i te forum uschnie
pzdr
|
[24.02] 19:54 |
Tomisław
|
|
Qurde, pisząc te sssssssssłowa wcinam własnie podsuszoną kiełbaskę uwedzoną miesiąc wcześniej, Suszyła sie zgodnie z zaleceniami w przewiewnym miejscu przy kaloryferze. polecam to miejsce dla tych którzy nie mają psa w domu. Moja jamniczka jest dobrze wychowanai tylko podchodzi do kielbasek i mocno sie oblizuje, ale na szczęscie nie dosięga do niej. polecam ten sposób przechowywnia.
A teraz wychodze z tej piaskownicy i ide do piwniczki sprawdzić jak smakuje winko czeremchowe wytrawne do tej kiełbaski
PS.
Moja J-Gwiazda mocno sie usmiała?
ale trzeba być poważnym, to i te forum uschnie
pzdr
|
[24.02] 19:55 |
Tomisław
|
|
Qurde, pisząc te sssssssssłowa wcinam własnie podsuszoną kiełbaskę uwedzoną miesiąc wcześniej, Suszyła sie zgodnie z zaleceniami w przewiewnym miejscu przy kaloryferze. polecam to miejsce dla tych którzy nie mają psa w domu. Moja jamniczka jest dobrze wychowanai tylko podchodzi do kielbasek i mocno sie oblizuje, ale na szczęscie nie dosięga do niej. polecam ten sposób przechowywnia.
A teraz wychodze z tej piaskownicy i ide do piwniczki sprawdzić jak smakuje winko czeremchowe wytrawne do tej kiełbaski
PS.
Moja J-Gwiazda mocno sie usmiała?
ale trzeba być poważnym, to i te forum uschnie (jak moja kiełbaska )
pzdr
|
[24.02] 20:35 |
szunaJ
|
|
Lachu!
Ty mi sie tylko nie denerwuj i nie patrz jak jakis idiotyczny nick wchodzi piszac bzdety! Najłatwiej jest sciagnac przepis i udawac mundrołka. Więc nie patrz na to i idz wytyczona droga.No.
pzdr.
|
[24.02] 20:58 |
Lachu
|
|
Szunajku!!
dzięki za łotuche bo dziś mi żle (qrde pełno chrustu
wszędzie , pisać ni mam za bardzo o czym
Agni siedzi cicho ajeszcze są tacy co
niebedatuczytać a nieumiomtupisac
źle mi jakoś tak
pzdr |
[24.02] 21:03 |
BASIUNCIA
|
|
Lachu!!!!!!!!!. moze ty pomocy jakiejś potrzebujesz? chetnie udziele . hahahaha
|
[24.02] 21:20 |
szunaJ
|
|
Lachu!
Popatrz qrde....ty to masz branie.....basiuncia tera utuli ciem...jesuuuuuuu nie dopuszczaj swojej osobistej do kompa!!!!!!!!!!
Bo siem dopiero nawywija! qrde
|
[24.02] 21:21 |
szunaJ
|
|
Lachu!
Popatrz qrde....ty to masz branie.....basiuncia tera utuli ciem...jesuuuuuuu nie dopuszczaj swojej osobistej do kompa!!!!!!!!!!
Bo siem dopiero nawywija! qrde
|
[24.02] 22:09 |
Lachu
|
|
Basiuncia pewnie że
potrzebuje !!
kiełbachy wszystkie opisane
poziomy nitrytów do soli też
szmaty na wędzarni omówione
czekamy na Wodzów ( bo widać że robią)
i se letkie jaja robimy( no może ja i no qrde
SzunaJ - Agni Gdzie TY!!)
i tak se myśle przed zapełnieniem Naszej
stroniczki pracą anieczytaniem
żetupozaczytaniemtojestaktualnietylkoprzepisna
kiełbasezeżalutakmisieporobiło
pzdr |
[24.02] 22:18 |
Tomisław
|
|
Lachu,
z tej piwniczki ledwie wróciłem, z żalu wypiłem a miałem tylko degustowąć chyba ciut za dużo, trochę mnie sponiewierało ale aby być heeeep w temacie stwierdzam iż wino czeremchowe wytrawne pasuje heeeeep do wedzonej kiełbasy.
A mnie moja Gwiazda utuli
pz heeeep dr
|
[24.02] 22:18 |
Lachu
|
|
SzunaJkuBasinkodziękiserdeczne
chybafaktyczniepilniepotrzebuje
pomocyboniemogesieoderwaćod
pisaniabzduracałydompachnie
chrustemniestetety
pzdr |
[24.02] 22:27 |
Lachu
|
|
Tomisław!
odtejniechęcidoczytaniaczyjejścośmiezatkło
idopierobedemenconcyqrdeNiemamtegoczerem
chowegoniestetytylkowszędziechrustnaobkołospacjitezniemam
alemłodymówiżetoniewkompietykoumnie
iboisiezrobićreset
pzdr |
[24.02] 22:34 |
Lachu
|
|
Qrde zrobił
młodsza mówi że to był etres.
pzdr |
[24.02] 22:35 |
BASIUNCIA
|
|
Lachu!!!!!!!!!! . Cos ty po jakiemus piszesz za lysego Lenina nie moge sie doczytac niewiem czy ty potrzebujesz Utulenia , czy czy czegos tam jeszcze hihihihihihihihihihi sami grzesznicy tu tu sa pewnie Sekx Party ani POSTY BUCHACHACHACHACHA Lachu pocieszny z ciebie Gosc .Pozdrawiam
|
[24.02] 22:41 |
Lachu
|
|
Basiuncia!!
wróciła mi po prostu spacja
po Twoim i Szunajka wsparciu
duchowym pojednymtakicomusieniechceczytać
naszychbzdur
już jestem po resecie Buźka
pzdr |
[24.02] 22:44 |
Lachu
|
|
SzunaJ no co tu sie da?
pzdr |
[24.02] 22:45 |
Lachu
|
|
SzunaJ no co tu sie da?
pzdr |
[24.02] 22:47 |
Tomisław
|
|
Basiunciu to normalne nie widze nic heeeeep niezrozumiłego heeep ja tylko przestrzegam chrust , wino czeremchowe heeeeeep zwedzoną podsuszana kiełbasom heeeep powoduje nieczytanieinnychpostow a w szczególnosci o zeksie heeeeep
pzd heeeeep rrrrrrrrr
PS
Moja wola do lozka chyba bedzie heeeeeeeeeep zekz
|
[24.02] 22:47 |
jenny
|
|
mnie tez by siem przydal taki reset......a raczej :mnietezbysiemprzydaltakirest a tak wogule to Witam wszystkich;]
|
[24.02] 22:50 |
emigrantka
|
|
basiunica masz racje Lachu pisz ty normalnie bo tracę wątek i nie wiem czy sie śmiać czy jeszcze nie !
a żeby było w temacie 'kiełbasianym' to już się chwalę że wczoraj zakończyłam wyrob białej kiełbaski .pozd
a |
[24.02] 23:03 |
andzio
|
|
Tomisław, a co ty miałeś robić, a ino do piwniczki chadzasz? no,no!
Maxell i wszyscy zaiteresowani, pocztę staram się sprawdzwć min 2x dziennie, a nawet częściej i staram się zawsze chociaż krótko odpowiadać. GG to włączam tylko w razie potrzeby.
Papcio, nic mi się nie chwalisz jak wędzarnia, ja już puszke zamieniłem na porządne palenisko, mucha nie siada.
Pracuję nad recepturą parówek drobiowych.
Bądźta zdrowe nie chorujta.
A tak na marginesie to nasza lista chyba sie już powoli zamyka, a zapisało się na nią 41 osób wraz ze mną. Na razie dziękuję wszystkim deklarującym. Kto jeszcze jest chętny dołożyć się paroma złytymi do pokrycia wydatków poniesionych na uruchomienie naszej nowej stonki wędliniarskiej, proszony o kontakt ze mną pod adresem ansiand@wp.pl |
[24.02] 23:59 |
Leszek z Poznania
|
|
Faktycznie nie ma tu teraz co czytac
|
[25.02] 03:19 |
grzes855
|
|
Wodzowie ciezko pracują nad stronką a my dyskutujemy na tematy jajcarsko- towarzyskie? to chyba nie to forum od kilkunastu stron, czyzby zabrakło tematów o dobrym jedzonku a swieta tuz, tuz. Pozdrawiam
|
[25.02] 06:26 |
Papcio
|
|
Andzio jak wiesz to ja jestem „uzależniony” od kolegów i na razie jak mi mówią „robi się” co nie oznacza zastoju w wyrobach. Testuję saletrę w wyrobach nie wymagających dymu. Ostatnio peklowałem golonko, potem dusiłem w piwie z przepisów ze stronki Stefana. Niebo w gębie! Robiłem też kiełbasę słoikową i kiełbase biała, to trening przed świętami. Czekam równierz na szynkowarkę. Nie wiem dlaczego zostałem `myśliwym” HA! Ostanie przepisyb to wkleiłem z moich zbiorów, z myśliwymi nie mam nic wspólnego.
Pozdrawiam wszystkich.
|
[25.02] 09:31 |
Agnieshka
|
|
Witam wszystkich tych co mnie lubią i tych co nie znoszą!
Wreszcie jestem miałam awarię neta od wczoraj i dopiero teraz mogę wejść. Mam stałe złącze i jak pada deszcz albo jest mokro na dworze to mi net wysiada. ( Dziwna zależność ...nie rozumiem). Ale cóż się wściekać kiedy płacę za neta 30 zeta miesięcznie za 24h/dobę. zaraz siadam i coś smacznego podam tylko się trochę ogarnę bo dopiero co dziecko wyprawiłam do szkoły byłam już w szpitalu, w przychodni, a aptece po drodze zrobiłam zakupy , nastawiłam obiad wyszłap z psem na dwór ( i cholera gdzieś przepadła pewnie na laski poleciał ...wiosne hehehe) Teraz zrobie sobie kawę.
|
[25.02] 10:11 |
Agnieshka
|
|
Do ?Pzrestajewasczytać?
Podobnie jak moi przedmówcy uważam że wszystko zostało już powiedziane na temat wędzenia a jeśli nie to na pewno przynajmniej 90 % . Jeśli masz jakieś konkretne pytanie to je zadaj a ludzie którzy współtworzą tę stronę na pewno pomogą Ci. Czy jakiekolwiek pytanie tu zadane pozostało bez odpowiedzi? Czytacie stronkę, nie bierzecie w niej czynnego udziału a potem ją krytykujecie. Wszystkie poważne rzeczy przeniosły się na stronę www.wędlinydomowe.pl . tam nikt się nie wygłupia. Tam także jest forum jeśli coś Cię interesuje to zadaj pytanie jako temat i czekaj na konkretne odpowiedzi na pewno ktoś Ci pomoże bo każdy z nas tam zagląda przynajmniej raz dziennie. A cóż w tym złego że od czasu do czasu ktoś napisze coś śmiesznego? Nikt nie powiedział że ma być poważnie, tym bardziej że jest to forum publiczne i każdy może napisać to co mu się podoba.
Smutne jest życie ludzi którzy są ciągle niezadowoleni zdenerwowani i zblazowani. A wrzody to mają jak jama Michalikowa.
A tak na marginesie chciałam zapytać jajcarzy gdzie by się przenieść żeby już nie kłóć w oczy co niektórych od czasu do czasu pogadać o farmazonach dla polepszenia humoru. Na nowej stronce Maxella na forum jest dział ?O wszystkim? i podtemat ?Różne? może by tam? Albo może niech admin dołożyłby jeszcze w tym dziale jeden podtemat pt. ? Nocne rozmowy Polaków przy piwie?. Co wy na to?
|
[25.02] 10:32 |
szunaJ
|
|
To jest mysl!!!!!!!!
Psze Pani ze Ślaska.....hahahahah
Milego dzionka wszystkim!!!!
Lachu wstawaj juz qrde!
|
[25.02] 10:34 |
szunaJ
|
|
Płac jak ja Agnieshko qrde 170 zetow to bedziesz mial wszystko oki!
No....
|
[25.02] 10:35 |
Agnieshka
|
|
Cześć Szunaj!
No wstawać wszyscy nie ma spania już 10 34.
Podam wam przepis na moja pizzę którą tu zamieściłam dawno temu a komentarze mówią chyba wszystko
http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=389
|
[25.02] 12:03 |
mikuszek
|
|
Wiecie co? oto najnowsze wiadomosci dotyczace produkcji miesa w przyszlosci. Za Metrem z dnia 25.02.2005:
Za 20 lat nie będziemy musieli zabijać zwierząt, by zjeść dobrą
szynkę. Wytwarzać mięso nauczy nas nanotechnologia
Rozwój tej nauki całkowicie zmieni nasze życie. Europę poprowadzi ku temu Polak prof.
Ludomir Ślusarski z Instytutu Technologii Polimerów i Barwników Politechniki Łódzkiej.
Komisja Europejska wybrała go właśnie na swego konsultanta do strategii rozwoju
nanotechnologii.
To nauka o świecie w skali "nano". Nanometr to jedna milionowa cześć milimetra! Ta
technologia pozwala tworzyć przedmioty, wybierając i umieszczając w odpowiednich miejscach pojedyncze atomy i molekuły. Na przykład
tkankę mięsną może w przyszłości stworzyć specjalna maszyna z węglowodanów i związków azotowych, tj. tych samych składników, które
zjadają w paszy zwierzęta.
- Przewiduje się, że ten pomysł wejdzie w życie w ciągu 20 najbliższych lat. Postęp w tej dziedzinie jest bardzo szybki - mówi prof. Ślusarski.
Już konstruowane są prototypy nanorobotów medycznych, które mogłyby podróżować w naszym krwiobiegu, odnajdywać chore tkanki i
niszczyć je. Sam prof. Ślusarski pracuje nad materiałami polimerowymi wzbogaconymi nanocząstkami, z których wytwarzane będą m.in.
opony samochodowe. Bez bieżnikowania da się na nich przejechać jakieś 300 tys. km, czyli trzy razy więcej niż obecnie. Z polimerów będą
wytwarzane bardzo wytrzymałe i lekkie konstrukcje, np. samoloty i statki kosmiczne.
- Wielu ludzi nie jest przygotowanych na taki postęp. Dlatego trzeba szeroko informować o nowych możliwościach - uważa prof. Ślusarski.
NIC TYLKO W LEB SOBIE DAC!!! Albo zaczac szukac jakiejs innej planety zdatnej do zycia.
|
« poprzednie wypowiedzi
|
następne wypowiedzi »
|