o2.pl - Portal internetowy
Kuchnia » Forum » forum Ogólna dyskusja

Spis tematów | Nowy temat | Szukaj | Preferencje
» Odpowiedz na ten temat

Temat: Wyrób wędlin sposobem domowym - przepisy, receptury
Strony tematu: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 « poprzednie wypowiedzi | następne wypowiedzi » 
[24.02] 18:25 Maxell
Witam wszystkich
Andzio, jesteś??
Może ma ktoś jego nr gg?
Pozdrowionka

nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/ serdecznie zapraszamy
[24.02] 18:28 szunaJ
Ja to nie mam -o nie WODZU moze Lachu ma.....no.....

[24.02] 18:31 Lachu
Papcio!

Rozumiem że Twoja świeżynka to je to
co przy drogach reklamują jako "Świeżonkę"
( tyko z skąd oni mają świeże mięsko po uboju?)
A tak naprawdę to chyba chodzi o odsmażenie
wszystkich skrawków po uboju coby masarz miał czym zakąsić)

pzdr
[24.02] 18:38 Lachu
SzunaJku

Nareszecie widze Maxell nie zdzierżył

Indyka też nie lubie
ale sprbuj nadziać te skrzydełka peklowanymi ozorkami
przepiórczymi ( jest promocja Tesco w Lubinie)

pzdr
[24.02] 18:43 Lachu
SzunaJku

po Nas to już widze było zawsze qrde.

tatatita

pzdr
[24.02] 18:51 Tomisław
Maxell, andzio jak mi ostatnio pisał na e-poczte ma tyle roboty ze nie ma czasu taczek załadować i gania wte i we wte z pustymi. To jego cytata.
Ale zagląda na do nas.

szunaJku jaki to jest koncentrat, ten gęsty z puszek czy rzadki z kartonu? Spieram sie z moją Gwiazdą (st.... Hehe) bo mamy zamiar nastawić ta pomidorówkę bo mi się wok z cieńką szyjką zwalnia po winku śliwkowym (przerobiony na gęstą śliwkę typu Łąck)
PZDR

[24.02] 19:02 555
a wlasciwie, Kochani, to czemu na forum 'wedlinek' taka cisza a tutaj pomiana..? hę..?


[24.02] 19:03 szunaJ
Tomisław:
Koncentrat normalny z puszek,poczytaj troszke wczesniej Lachu napisal proporcje,ja nie robie hurtowo tak jak On ja z 3 kg cukru wiec i puszek mniej .Wez najlepiej w słoiczku.A wiesz że moj znajomy to nawet dał taki co miał pleśnie na wierzchu bo był otwarty i tez wspaniały wyszedł.
pzdr zadymiarzy i dymiarzy!

[24.02] 19:03 Lachu
SzunaJku!

u mnie wiara droższa piniendzy to już
tak nie pisz

ale
zamieniłem M.
spirytus na ocet i
1. bardzo mie pali
2.brakuje mi do meduzy co jo pół nocy gotowałem
wg przepisu Mazella
3. a chrustu dalej nie lubię - to może byc w nim i ocet
ale przepis M. jest kultowy
(krzyknołem do Mojej czy faktycznie może byc ocet
to mówi że Ona daje spiryt (hihihi- nie dzisiaj)


pzdr
[24.02] 19:07 szunaJ
Lachu!
No tak nie pochłania oleju i pulchności dodaje.....no ocet qrde
Ale daje się (no powinno przynajmniej) spirytus ale jak nas w domu nie ma!
qrde

[24.02] 19:17 Lachu
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni

pzdr
[24.02] 19:17 przestajetuczytac
jak na temat o wedlinkach to niezle bzdury piszecie od kilku stron, moze wy tego nie czytacie?


[24.02] 19:18 Lachu
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni

pzdr
[24.02] 19:20 Lachu
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni

pzdr
[24.02] 19:21 Lachu
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni

pzdr
[24.02] 19:21 Lachu
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni

pzdr
[24.02] 19:21 Lachu
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni

pzdr
[24.02] 19:21 Lachu
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni

pzdr
[24.02] 19:21 Lachu
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni

pzdr
[24.02] 19:21 Lachu
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni

pzdr
[24.02] 19:21 Lachu
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni

pzdr
[24.02] 19:26 Lachu
To spadam
a te ostatnie pare razy to TPSA
tatatita

pzdr
[24.02] 19:27 Tomisław
przestajetuczytac
Twoja strata, czy nie widzisz jaka pogoda na dworze (na polu -to dla tych z południa), jak sprawdzać przepisy w praktyce? poczekaj na wiosnę wtedy wprowadzimy w zycie przepisy zarówno w temacie wedzenia i wedlinek, łącznie z popitką no nie Panie i Panowie Dymiący nałogowo?

[24.02] 19:28 Tomisław
przestajetuczytac
Twoja strata, czy nie widzisz jaka pogoda na dworze (na polu -to dla tych z południa), jak sprawdzać przepisy w praktyce? poczekaj na wiosnę wtedy wprowadzimy w zycie przepisy zarówno w temacie wedzenia i wedlinek, łącznie z popitką no nie Panie i Panowie Dymiący nałogowo?

[24.02] 19:32 Tomisław
przestajetuczytac
coś Pan(i) taka poważna, ujawnij się to pogadamy a zresztą to
Twoja strata, czy nie widzisz jaka pogoda na dworze (na polu -to dla tych z południa), jak sprawdzać przepisy w praktyce? poczekaj na wiosnę wtedy wprowadzimy w zycie przepisy zarówno w temacie wedzenia i wedlinek, łącznie z popitką no nie Panie i Panowie Dymiący nałogowo?

[24.02] 19:37 Lachu
Zacznijnieprzestająctuczytać na stronce
i ją wesprzyj bo o to idzie
bo tu już o wedlinach było wszystko
a za jajca Wszystkich serdedecznie przepraszam tak jak pisałem
SzunaJku to po Nas ( nara po mnie)
tatatita

pzdr
[24.02] 19:38 Lachu
Zacznijnieprzestająctuczytać na stronce
i ją wesprzyj bo o to idzie
bo tu już o wedlinach było wszystko
a za jajca Wszystkich serdedecznie przepraszam tak jak pisałem
SzunaJku to po Nas ( nara po mnie)
tatatita

pzdr
[24.02] 19:39 Lachu
Zacznijnieprzestająctuczytać na stronce
i ją wesprzyj bo o to idzie
bo tu już o wedlinach było wszystko
a za jajca Wszystkich serdedecznie przepraszam tak jak pisałem
SzunaJku to po Nas ( nara po mnie)
tatatita

pzdr
[24.02] 19:47 zibi
Agnieshka dzięki za przepis na kiełbasę z dzika.
Papcio sądząc po Twoim ostatnim poście jesteś myśliwym, prosze podziel się doświdczeniami kulinarnymi z tym temacie. myślę iż warto byłoby ten wątek rozszerzyc ten wątek na forum o przepisy z dziczyzny. Myśle, iż niejeden z forumowiczów miał kontakt z tym wspaniałym mięskiem. Mam na myśli nie tylko suche przepisy, które można znaleźć w internecie np. na stronie http://kuchnia.kisa.pl/ ale także praktyczne porady dot. "obchodzenia' sie dziczyzną w szerokim tego słowa znaczeniu.
Papcio odnośnie świeżynki to dodaje razem z cebula kilka ząbków czosnku i oczywiście zioła. Pod koniec duszenia dodaję pokrojoną wątróbkę.
Odnośnie rosołu ze świeżyzny to robi sie flaczki z ...... żołądka. Sam byłem zdziwiony dopóki nie spróbowałem. W tym celu trzeba dobrze opłukać żołądek i oddzielnie ugotowac a nastepnie pokrojony dodać do zupki.
Wracajac do początku tematu prośba do forumowiczów: piszcie o swoich doświadczeniach z dziczyzna. Dzięki z góry i pzdr.
[24.02] 19:51 Lachu
przestajetuczytać!!

ja lubisz codziennie czytać ile saletry do soli
i nie widzisz że te bzdury to so z stąd że Goście pracują nad poważną
stroną z wiedza wielu Ludzi to przepraszam za moje głupie żarty

SzunaJ - hyba PAX na Amen ( pro publico bono)

pzdr
« poprzednie wypowiedzi | następne wypowiedzi » 

» Odpowiedz na ten temat



© 1999-2006 o2.pl Sp. z o.o. (dawniej MediaOne Sp. z o.o.) Wszelkie prawa zastrzeżone.
O firmie - Reklama w o2.pl i Tlen.pl - Pomoc