|
|
» Odpowiedz na ten temat
Temat: Wyrób wędlin sposobem domowym - przepisy, receptury
|
|
[24.02] 18:25 |
Maxell
|
|
Witam wszystkich
Andzio, jesteś??
Może ma ktoś jego nr gg?
Pozdrowionka
nasza stronka http://www.wedlinydomowe.pl/ serdecznie zapraszamy |
[24.02] 18:28 |
szunaJ
|
|
Ja to nie mam -o nie WODZU moze Lachu ma.....no.....
|
[24.02] 18:31 |
Lachu
|
|
Papcio!
Rozumiem że Twoja świeżynka to je to
co przy drogach reklamują jako "Świeżonkę"
( tyko z skąd oni mają świeże mięsko po uboju?)
A tak naprawdę to chyba chodzi o odsmażenie
wszystkich skrawków po uboju coby masarz miał czym zakąsić)
pzdr |
[24.02] 18:38 |
Lachu
|
|
SzunaJku
Nareszecie widze Maxell nie zdzierżył
Indyka też nie lubie
ale sprbuj nadziać te skrzydełka peklowanymi ozorkami
przepiórczymi ( jest promocja Tesco w Lubinie)
pzdr |
[24.02] 18:43 |
Lachu
|
|
SzunaJku
po Nas to już widze było zawsze qrde.
tatatita
pzdr |
[24.02] 18:51 |
Tomisław
|
|
Maxell, andzio jak mi ostatnio pisał na e-poczte ma tyle roboty ze nie ma czasu taczek załadować i gania wte i we wte z pustymi. To jego cytata.
Ale zagląda na do nas.
szunaJku jaki to jest koncentrat, ten gęsty z puszek czy rzadki z kartonu? Spieram sie z moją Gwiazdą (st.... Hehe) bo mamy zamiar nastawić ta pomidorówkę bo mi się wok z cieńką szyjką zwalnia po winku śliwkowym (przerobiony na gęstą śliwkę typu Łąck)
PZDR
|
[24.02] 19:02 |
555
|
|
a wlasciwie, Kochani, to czemu na forum 'wedlinek' taka cisza a tutaj pomiana..? hę..?
|
[24.02] 19:03 |
szunaJ
|
|
Tomisław:
Koncentrat normalny z puszek,poczytaj troszke wczesniej Lachu napisal proporcje,ja nie robie hurtowo tak jak On ja z 3 kg cukru wiec i puszek mniej .Wez najlepiej w słoiczku.A wiesz że moj znajomy to nawet dał taki co miał pleśnie na wierzchu bo był otwarty i tez wspaniały wyszedł.
pzdr zadymiarzy i dymiarzy!
|
[24.02] 19:03 |
Lachu
|
|
SzunaJku!
u mnie wiara droższa piniendzy to już
tak nie pisz
ale
zamieniłem M.
spirytus na ocet i
1. bardzo mie pali
2.brakuje mi do meduzy co jo pół nocy gotowałem
wg przepisu Mazella
3. a chrustu dalej nie lubię - to może byc w nim i ocet
ale przepis M. jest kultowy
(krzyknołem do Mojej czy faktycznie może byc ocet
to mówi że Ona daje spiryt (hihihi- nie dzisiaj)
pzdr |
[24.02] 19:07 |
szunaJ
|
|
Lachu!
No tak nie pochłania oleju i pulchności dodaje.....no ocet qrde
Ale daje się (no powinno przynajmniej) spirytus ale jak nas w domu nie ma!
qrde
|
[24.02] 19:17 |
Lachu
|
|
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni
pzdr |
[24.02] 19:17 |
przestajetuczytac
|
|
jak na temat o wedlinkach to niezle bzdury piszecie od kilku stron, moze wy tego nie czytacie?
|
[24.02] 19:18 |
Lachu
|
|
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni
pzdr |
[24.02] 19:20 |
Lachu
|
|
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni
pzdr |
[24.02] 19:21 |
Lachu
|
|
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni
pzdr |
[24.02] 19:21 |
Lachu
|
|
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni
pzdr |
[24.02] 19:21 |
Lachu
|
|
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni
pzdr |
[24.02] 19:21 |
Lachu
|
|
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni
pzdr |
[24.02] 19:21 |
Lachu
|
|
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni
pzdr |
[24.02] 19:21 |
Lachu
|
|
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni
pzdr |
[24.02] 19:21 |
Lachu
|
|
Szunajku!!
qrde
nie robie hurtowo tyko w woku
a nie na patelni
pzdr |
[24.02] 19:26 |
Lachu
|
|
To spadam
a te ostatnie pare razy to TPSA
tatatita
pzdr |
[24.02] 19:27 |
Tomisław
|
|
przestajetuczytac
Twoja strata, czy nie widzisz jaka pogoda na dworze (na polu -to dla tych z południa), jak sprawdzać przepisy w praktyce? poczekaj na wiosnę wtedy wprowadzimy w zycie przepisy zarówno w temacie wedzenia i wedlinek, łącznie z popitką no nie Panie i Panowie Dymiący nałogowo?
|
[24.02] 19:28 |
Tomisław
|
|
przestajetuczytac
Twoja strata, czy nie widzisz jaka pogoda na dworze (na polu -to dla tych z południa), jak sprawdzać przepisy w praktyce? poczekaj na wiosnę wtedy wprowadzimy w zycie przepisy zarówno w temacie wedzenia i wedlinek, łącznie z popitką no nie Panie i Panowie Dymiący nałogowo?
|
[24.02] 19:32 |
Tomisław
|
|
przestajetuczytac
coś Pan(i) taka poważna, ujawnij się to pogadamy a zresztą to
Twoja strata, czy nie widzisz jaka pogoda na dworze (na polu -to dla tych z południa), jak sprawdzać przepisy w praktyce? poczekaj na wiosnę wtedy wprowadzimy w zycie przepisy zarówno w temacie wedzenia i wedlinek, łącznie z popitką no nie Panie i Panowie Dymiący nałogowo?
|
[24.02] 19:37 |
Lachu
|
|
Zacznijnieprzestająctuczytać na stronce
i ją wesprzyj bo o to idzie
bo tu już o wedlinach było wszystko
a za jajca Wszystkich serdedecznie przepraszam tak jak pisałem
SzunaJku to po Nas ( nara po mnie)
tatatita
pzdr |
[24.02] 19:38 |
Lachu
|
|
Zacznijnieprzestająctuczytać na stronce
i ją wesprzyj bo o to idzie
bo tu już o wedlinach było wszystko
a za jajca Wszystkich serdedecznie przepraszam tak jak pisałem
SzunaJku to po Nas ( nara po mnie)
tatatita
pzdr |
[24.02] 19:39 |
Lachu
|
|
Zacznijnieprzestająctuczytać na stronce
i ją wesprzyj bo o to idzie
bo tu już o wedlinach było wszystko
a za jajca Wszystkich serdedecznie przepraszam tak jak pisałem
SzunaJku to po Nas ( nara po mnie)
tatatita
pzdr |
[24.02] 19:47 |
zibi
|
|
Agnieshka dzięki za przepis na kiełbasę z dzika.
Papcio sądząc po Twoim ostatnim poście jesteś myśliwym, prosze podziel się doświdczeniami kulinarnymi z tym temacie. myślę iż warto byłoby ten wątek rozszerzyc ten wątek na forum o przepisy z dziczyzny. Myśle, iż niejeden z forumowiczów miał kontakt z tym wspaniałym mięskiem. Mam na myśli nie tylko suche przepisy, które można znaleźć w internecie np. na stronie http://kuchnia.kisa.pl/ ale także praktyczne porady dot. "obchodzenia' sie dziczyzną w szerokim tego słowa znaczeniu.
Papcio odnośnie świeżynki to dodaje razem z cebula kilka ząbków czosnku i oczywiście zioła. Pod koniec duszenia dodaję pokrojoną wątróbkę.
Odnośnie rosołu ze świeżyzny to robi sie flaczki z ...... żołądka. Sam byłem zdziwiony dopóki nie spróbowałem. W tym celu trzeba dobrze opłukać żołądek i oddzielnie ugotowac a nastepnie pokrojony dodać do zupki.
Wracajac do początku tematu prośba do forumowiczów: piszcie o swoich doświadczeniach z dziczyzna. Dzięki z góry i pzdr.
|
[24.02] 19:51 |
Lachu
|
|
przestajetuczytać!!
ja lubisz codziennie czytać ile saletry do soli
i nie widzisz że te bzdury to so z stąd że Goście pracują nad poważną
stroną z wiedza wielu Ludzi to przepraszam za moje głupie żarty
SzunaJ - hyba PAX na Amen ( pro publico bono)
pzdr |
« poprzednie wypowiedzi
|
następne wypowiedzi »
|