o2.pl - Portal internetowy
Kuchnia » Forum » forum Ogólna dyskusja

Spis tematów | Nowy temat | Szukaj | Preferencje
» Odpowiedz na ten temat

Temat: Wyrób wędlin sposobem domowym - przepisy, receptury
Strony tematu: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 « poprzednie wypowiedzi | następne wypowiedzi » 
[06.02] 21:58 Seminole
Ostatni juz raz!
..sa efektem narodowej wiedzy i trudu itd...

[06.02] 22:01 stefan
Seminole
zostawmy temat otwarty.
Samo przyjdzie ,tak jak z kobietą.
[06.02] 22:02 szunaJ
Prosze wpisac mnie na liste to NORMALKA. Wplace tyle ile powie MAXELL nikt inny!!! QRDE!..Witam Cie STEFANKU!!!! i pozdrawiam!
TADEO!!!! grabulka!!!!!
[06.02] 22:15 Papcio
Myśle, że ta wersja stronki niech się uruchomi. Jak wszystko zadziała to wtedy poprosimy o jakąś korektę.

[06.02] 22:15 stefan
SZUNAJKU,
siedzę przy nowym komputrze co mi go syny poskładaly ,zajadam swój schabik a chłop jestem słuszny,169 wzrostu,85 waga ale jak wczoraj podcinalem drzwi ręczną piłką to póżniej można było jajka na niej gotować.Ukochana siem pyta,czym tak pięknie pachniesz,gdzie kupuesz te perfumy.Zrobilem sobie zalewę czosnkową na cholesterol i rozglądam się za połóweczką na Święta.
[06.02] 22:16 Papcio
Myśle, że ta wersja stronki niech się uruchomi. Jak wszystko zadziała to wtedy poprosimy o jakąś korektę.

[06.02] 22:19 szunaJ
Stefanku czosneczek tez wcinam bo jak siem z J. caluje to bardzo lubi ten smak ust moich.Na cholesterolek łykam SIMVASTEROL i mowie ci spadl mi na 150! urrrra! mialem ponad 230 qrde. Wzrost 178 a waga taka sama jak Twoja Stefanku!
[06.02] 22:27 stefan
SZUNAJKU,
uważaj chudzielcu na ten SIMWASTEROLEK,ŻEBY CI WĄTROBY NIE ZJARAŁ
Ja to
wywaliłem do kosza,jem teraz margarynę BENECOL.
Możę masz jakąś opinię
[06.02] 22:31 szunaJ
Margarynke cały czas ,smaku masla juz nie pamiętam,wiesz dawniej inne prochy brałem ale konował powiedział ze te są nieszkodliwe ale naprawde pomagaja jedna po kolacji co dziennie a biore dopiero 2 michy i tak spadl......no i zacząlem chudzienkie szamac...qrde...ale swojskiego boczku se nie odmawiam
[06.02] 22:32 szunaJ
Zrobiłem se stałego nicka! Tutej-no.
[06.02] 22:33 Maxell
Oczywiście Tadeo że będzie galeria zdjęć własnych wyrobów. Podstawa. Tu jeszcze w katalogach nie ma ale u webmastera jest wszystko.
W tej chwili chodziło nam bardziej, abyście wypowiedzieli sie co do grafiki stronki, a mniej do tekstu, bo go jeszcze zmienimy, oczywiście biorąc pod uwagę wasze sugestie.
Wszystkie wasze propozycje staraliśmy się uwzglednić.


[06.02] 23:11 Ella
Ale sobie narobilam apetytu czytajac te przepisy.Jeszcze pamietam z dziecinstwa smak wedzonej szynki,zapach swojskiej kielbasy.I jak tu teraz kupowac cos co podobno jest szynka?Czym sie kierowac kupujac te rozne szynki,bo wachac mi raczej nie pozwola,a kolor to wszystkie maja taki sam?
Pozdrawiam
,,Przyjemnosc jedzenia jest jedyna rozkosza,ktorej zaznajemy kilka razy dziennie i w kazdym wieku"
[06.02] 23:12 555
@ STEFAN:
za słownikiem Kopalinskiego podaje:
tradycja - przekazywanie z pokolenia w pokolenie obyczajów, przekonań, zasad, wierzeń, sposobów myślenia, odczuwania a. postępowania, wydarzeń z przeszłości traktowanych jako hist. (choć niesprawdzalnych), umiejętności art. a. rzemieślniczych itd.; przekazany przez przodków obyczaj, wierzenie, zasada itd. jw.

a to, ze spotkanemu przez Ciebie gospodarzowi taka "tradycje" przodkowie przekazali to cooz..
moim skromnym zdaniem jest to najbardziej adekwatne slowo..

pozdrawiam serdecznie

[06.02] 23:21 Maxell
Droga 555, jesli chodzi o wypowiedź Stefana, to mysle, że bardziej mu przeszkadzało to, że ta tradycja przewidywała zrobienie salcesonów i wedzonych kiełbas w jeden dzień.
Pozdrowionka


[06.02] 23:28 ZbyszekGr   (gezet@list.pl)
Witam wszystkich serdecznie - poraz pierwszy.
Na imię mam Zbyszek, mieszkam w Bydgoszczy.
Od roku jestem na emeryturze. Moje upodobania, to Kulinaria i Wędkarstwo. Zarejestrowałem się godzinkę temu.
Wcześniej, przez 3 kolejne dni przeczytałem wszystkie, ponad 60 stron.
To jest coś, czego szukałem od dawna.
Na początek chciałem zgłosić chęć partycypacji w kosztach opłacenia domeny z stroną wędliniarską; proszę mnie ująć na sporządzanej liście, zdążyłem chyba "rzutem na taśmę". Do usłyszenia !
[06.02] 23:57 555
alez drogi Maxellu, ja dokladnie te tradycje (czyli szybkosc wykonania) mialam na mysli widac u nich tak szybko bylo od pokolen
a my trzymamy sie DOBRYCH, ale wciaz TRADYCYJNYCH metod

pozdrawiam



[06.02] 23:58 smokefish

Witam serdecznie!

Andzio - zgłaszam się na listę.
Kiedyś już tu byłem i właśnie wróciłem Jestem mile zaskoczony obecną liczbą osób zainteresowanych domowym wyrobem wędlin. Przypuszczam, że przy takiej "mocy obliczeniowej" nasze wędzonki nie będą miały sobie równych (przynajmniej w tej części galaktyki....

Maxell - szynki były bardzo smaczne, bez dodatkowych przypraw!

Pozdrawiam

[07.02] 00:22 andzio   (ansiand@wp.pl)
Pawle, też zakładam możliwość, że nie wszyscy deklarujący wpłacą (niech uczciwy nie biorą tego do siebie),dlatego wolałem mieć pewność i poprosiłem o definitywne potwierdzanie na mojego malia. Wybacz mi te słowa, ale to Ty mnie zacząłeś poganiać, a jak widzisz nasz Wódz Maxell wcale tego nie lubi, więc po co go wprawiać w zakłopotanie.
Wyraził się jasno cytuję:"..Zrobimy, przedstawię rachunki i jak ktos będzie zainteresowany to się dołoży, jesli nie - to nic sie nie stanie...", "...Andzio, miły kolego, zbierz na razie tylko chetnych i czekaj spokojnie.
Jak skończymy, prześle Ci kopie rachunków, i sobie dokładnie policzysz.
Powtarzam,, jest to dla mnie temat niezbyt zreczny i jeszcze raz prosze o rozwage i spokój. .."
Uszanujmy wolę Maxella i zróbmy jak prosi.
Ja z kolei ponawiam prośbę do Was o rejestrowanie nicków na stałe (to też pewien wyraz uczciwości) i przesyłanie mi zgłoszeń na maila, gdyż w oparciu o nie tworzę listę ostateczną. Tak mi jest łatwiej, bo w gąszczu forumowych wypowiedzi mogę kogoś przeoczyć. Ułatwcie mi troche pracę, proszę.
Acha, gdyby ktoś jednak nie mógł wytrzymać z wpłatą to prześlijcie mi maila że takowa została dokonana i w jakiej wysokości.
Do tej pory odebrałem zgłoszenia od 13 osób - chyba nie pechowa?
Stronka mi się podoba.
Dzięki pozdrawiam wszystkich.



[07.02] 01:24 Seminole
Znow srodek nocy. Ktos do dyscusji? Do klocenia?
Hey 555 nie daj sie wyruchac ze slowa "tradycyjny" ono musi byc.
Take piekne jak zapach kielbasy.
Ide w swiat, spanie to marnowanie czasu.
Czuj-Dym

[07.02] 03:38 grzes855   (grzes3855@o2.pl)
STEFAN - projekt wedzarni jest ksiażkowy, szczegóły to juz dopracowac samemu(termometr,drzwiczki i inne wazne drobiazgi). Na wiosne buduje taka u siebie a dodatki beda uzaleznione od lokalizacji na działce. pozdrawiam
[07.02] 07:43 marcin
Do Andzio!
Potwierdzam i partycypuję w kosztach.
Przepraszam ale z internetu mogę korzystać tylko w dni powszednie.
Pozdrawiam Brać...

[07.02] 09:54 andzio
marcin, TY już pisałeś do mnie na skrzynkę podpisując się jako Marcin.
Potwierdź mailem do którego wkleisz cały twój post z [07.02] 07:43, bo jeśli nie Ty to jest was dwóch. Zidentyfikuję Cie po adresie.
Pisząc do mnie używajcie dokładnie takich nicków jak na forum.
Już listę potwierdziło mailem 18 osób razem ze mną.
Bywajcie.

[07.02] 10:11 marcin
Andzio
marcin jest tylko jeden bo jest wyjątkowy.
Potwierdziłem na forum i na skrzynkę -(patrz: czas mniej więcej ten sam)

[07.02] 10:54 leszek


[07.02] 11:03 andzio   (ansiand@wp.pl)
O widzę, że leszek na stałym, potwierdź chęć wpłaty na maila do mnie.

[07.02] 11:12 Tadeo
Seminole mała uwaga /nie obraź się/
ale na tym forum nie używamy słów wulgarnych, a zwłaszcza do dam.
pozdrawiam

[07.02] 13:12 szunaJ
no
[07.02] 13:34 andzio
Już 20 osób ze mną potwierdziło mailem sciepkę.

Nadal czekam na potwierdzenia mailem chęci wpłaty datku na poczet naszej nawej stonki wędliniarskiej.
[07.02] 13:39 andzio
szunaJ czekam na malia od ciebie z potwierdzeniem, nie guzdroj sie chopie

Nadal czekam na potwierdzenia mailem chęci wpłaty datku na poczet naszej nowej stonki wędliniarskiej.
[07.02] 13:39 KECAJ
Witam

Andzio dotarł mój email??

Dobra wędzonka nie jest zła
« poprzednie wypowiedzi | następne wypowiedzi » 

» Odpowiedz na ten temat



© 1999-2006 o2.pl Sp. z o.o. (dawniej MediaOne Sp. z o.o.) Wszelkie prawa zastrzeżone.
O firmie - Reklama w o2.pl i Tlen.pl - Pomoc