|
|
» Odpowiedz na ten temat
Temat: Wyrób wędlin sposobem domowym - przepisy, receptury
|
|
[06.02] 21:58 |
Seminole
|
|
Ostatni juz raz!
..sa efektem narodowej wiedzy i trudu itd...
|
[06.02] 22:01 |
stefan
|
|
Seminole
zostawmy temat otwarty.
Samo przyjdzie ,tak jak z kobietą.
|
[06.02] 22:02 |
szunaJ
|
|
Prosze wpisac mnie na liste to NORMALKA. Wplace tyle ile powie MAXELL nikt inny!!! QRDE!..Witam Cie STEFANKU!!!! i pozdrawiam!
TADEO!!!! grabulka!!!!!
|
[06.02] 22:15 |
Papcio
|
|
Myśle, że ta wersja stronki niech się uruchomi. Jak wszystko zadziała to wtedy poprosimy o jakąś korektę.
|
[06.02] 22:15 |
stefan
|
|
SZUNAJKU,
siedzę przy nowym komputrze co mi go syny poskładaly ,zajadam swój schabik a chłop jestem słuszny,169 wzrostu,85 waga ale jak wczoraj podcinalem drzwi ręczną piłką to póżniej można było jajka na niej gotować.Ukochana siem pyta,czym tak pięknie pachniesz,gdzie kupuesz te perfumy.Zrobilem sobie zalewę czosnkową na cholesterol i rozglądam się za połóweczką na Święta.
|
[06.02] 22:16 |
Papcio
|
|
Myśle, że ta wersja stronki niech się uruchomi. Jak wszystko zadziała to wtedy poprosimy o jakąś korektę.
|
[06.02] 22:19 |
szunaJ
|
|
Stefanku czosneczek tez wcinam bo jak siem z J. caluje to bardzo lubi ten smak ust moich.Na cholesterolek łykam SIMVASTEROL i mowie ci spadl mi na 150! urrrra! mialem ponad 230 qrde. Wzrost 178 a waga taka sama jak Twoja Stefanku!
|
[06.02] 22:27 |
stefan
|
|
SZUNAJKU,
uważaj chudzielcu na ten SIMWASTEROLEK,ŻEBY CI WĄTROBY NIE ZJARAŁ
Ja to
wywaliłem do kosza,jem teraz margarynę BENECOL.
Możę masz jakąś opinię
|
[06.02] 22:31 |
szunaJ
|
|
Margarynke cały czas ,smaku masla juz nie pamiętam,wiesz dawniej inne prochy brałem ale konował powiedział ze te są nieszkodliwe ale naprawde pomagaja jedna po kolacji co dziennie a biore dopiero 2 michy i tak spadl......no i zacząlem chudzienkie szamac...qrde...ale swojskiego boczku se nie odmawiam
|
[06.02] 22:32 |
szunaJ
|
|
Zrobiłem se stałego nicka! Tutej-no.
|
[06.02] 22:33 |
Maxell
|
|
Oczywiście Tadeo że będzie galeria zdjęć własnych wyrobów. Podstawa. Tu jeszcze w katalogach nie ma ale u webmastera jest wszystko.
W tej chwili chodziło nam bardziej, abyście wypowiedzieli sie co do grafiki stronki, a mniej do tekstu, bo go jeszcze zmienimy, oczywiście biorąc pod uwagę wasze sugestie.
Wszystkie wasze propozycje staraliśmy się uwzglednić.

|
[06.02] 23:11 |
Ella
|
|
Ale sobie narobilam apetytu czytajac te przepisy.Jeszcze pamietam z dziecinstwa smak wedzonej szynki,zapach swojskiej kielbasy.I jak tu teraz kupowac cos co podobno jest szynka?Czym sie kierowac kupujac te rozne szynki,bo wachac mi raczej nie pozwola,a kolor to wszystkie maja taki sam?
Pozdrawiam ,,Przyjemnosc jedzenia jest jedyna rozkosza,ktorej zaznajemy kilka razy dziennie i w kazdym wieku" |
[06.02] 23:12 |
555
|
|
@ STEFAN:
za słownikiem Kopalinskiego podaje:
tradycja - przekazywanie z pokolenia w pokolenie obyczajów, przekonań, zasad, wierzeń, sposobów myślenia, odczuwania a. postępowania, wydarzeń z przeszłości traktowanych jako hist. (choć niesprawdzalnych), umiejętności art. a. rzemieślniczych itd.; przekazany przez przodków obyczaj, wierzenie, zasada itd. jw.
a to, ze spotkanemu przez Ciebie gospodarzowi taka "tradycje" przodkowie przekazali to cooz.. 
moim skromnym zdaniem jest to najbardziej adekwatne slowo..
pozdrawiam serdecznie
|
[06.02] 23:21 |
Maxell
|
|
Droga 555, jesli chodzi o wypowiedź Stefana, to mysle, że bardziej mu przeszkadzało to, że ta tradycja przewidywała zrobienie salcesonów i wedzonych kiełbas w jeden dzień.
Pozdrowionka
|
[06.02] 23:28 |
ZbyszekGr
(gezet@list.pl)
|
|
Witam wszystkich serdecznie - poraz pierwszy.
Na imię mam Zbyszek, mieszkam w Bydgoszczy.
Od roku jestem na emeryturze. Moje upodobania, to Kulinaria i Wędkarstwo. Zarejestrowałem się godzinkę temu.
Wcześniej, przez 3 kolejne dni przeczytałem wszystkie, ponad 60 stron.
To jest coś, czego szukałem od dawna.
Na początek chciałem zgłosić chęć partycypacji w kosztach opłacenia domeny z stroną wędliniarską; proszę mnie ująć na sporządzanej liście, zdążyłem chyba "rzutem na taśmę". Do usłyszenia !
|
[06.02] 23:57 |
555
|
|
alez drogi Maxellu, ja dokladnie te tradycje (czyli szybkosc wykonania) mialam na mysli widac u nich tak szybko bylo od pokolen 
a my trzymamy sie DOBRYCH, ale wciaz TRADYCYJNYCH metod 
pozdrawiam
|
[06.02] 23:58 |
smokefish
|
|
Witam serdecznie!
Andzio - zgłaszam się na listę.
Kiedyś już tu byłem i właśnie wróciłem Jestem mile zaskoczony obecną liczbą osób zainteresowanych domowym wyrobem wędlin. Przypuszczam, że przy takiej "mocy obliczeniowej" nasze wędzonki nie będą miały sobie równych (przynajmniej w tej części galaktyki... .
Maxell - szynki były bardzo smaczne, bez dodatkowych przypraw!
Pozdrawiam
|
[07.02] 00:22 |
andzio
(ansiand@wp.pl)
|
|
Pawle, też zakładam możliwość, że nie wszyscy deklarujący wpłacą (niech uczciwy nie biorą tego do siebie),dlatego wolałem mieć pewność i poprosiłem o definitywne potwierdzanie na mojego malia. Wybacz mi te słowa, ale to Ty mnie zacząłeś poganiać, a jak widzisz nasz Wódz Maxell wcale tego nie lubi, więc po co go wprawiać w zakłopotanie.
Wyraził się jasno cytuję:"..Zrobimy, przedstawię rachunki i jak ktos będzie zainteresowany to się dołoży, jesli nie - to nic sie nie stanie...", "...Andzio, miły kolego, zbierz na razie tylko chetnych i czekaj spokojnie.
Jak skończymy, prześle Ci kopie rachunków, i sobie dokładnie policzysz.
Powtarzam,, jest to dla mnie temat niezbyt zreczny i jeszcze raz prosze o rozwage i spokój. .."
Uszanujmy wolę Maxella i zróbmy jak prosi.
Ja z kolei ponawiam prośbę do Was o rejestrowanie nicków na stałe (to też pewien wyraz uczciwości) i przesyłanie mi zgłoszeń na maila, gdyż w oparciu o nie tworzę listę ostateczną. Tak mi jest łatwiej, bo w gąszczu forumowych wypowiedzi mogę kogoś przeoczyć. Ułatwcie mi troche pracę, proszę.
Acha, gdyby ktoś jednak nie mógł wytrzymać z wpłatą to prześlijcie mi maila że takowa została dokonana i w jakiej wysokości.
Do tej pory odebrałem zgłoszenia od 13 osób - chyba nie pechowa?
Stronka mi się podoba.
Dzięki pozdrawiam wszystkich.
|
[07.02] 01:24 |
Seminole
|
|
Znow srodek nocy. Ktos do dyscusji? Do klocenia?
Hey 555 nie daj sie wyruchac ze slowa "tradycyjny" ono musi byc.
Take piekne jak zapach kielbasy.
Ide w swiat, spanie to marnowanie czasu.
Czuj-Dym
|
[07.02] 03:38 |
grzes855
(grzes3855@o2.pl)
|
|
STEFAN - projekt wedzarni jest ksiażkowy, szczegóły to juz dopracowac samemu(termometr,drzwiczki i inne wazne drobiazgi). Na wiosne buduje taka u siebie a dodatki beda uzaleznione od lokalizacji na działce. pozdrawiam
|
[07.02] 07:43 |
marcin
|
|
Do Andzio!
Potwierdzam i partycypuję w kosztach.
Przepraszam ale z internetu mogę korzystać tylko w dni powszednie.
Pozdrawiam Brać...
|
[07.02] 09:54 |
andzio
|
|
marcin, TY już pisałeś do mnie na skrzynkę podpisując się jako Marcin.
Potwierdź mailem do którego wkleisz cały twój post z [07.02] 07:43, bo jeśli nie Ty to jest was dwóch. Zidentyfikuję Cie po adresie.
Pisząc do mnie używajcie dokładnie takich nicków jak na forum.
Już listę potwierdziło mailem 18 osób razem ze mną.
Bywajcie.
|
[07.02] 10:11 |
marcin
|
|
Andzio
marcin jest tylko jeden bo jest wyjątkowy.
Potwierdziłem na forum i na skrzynkę -(patrz: czas mniej więcej ten sam)
|
[07.02] 10:54 |
leszek
|
|
|
[07.02] 11:03 |
andzio
(ansiand@wp.pl)
|
|
O widzę, że leszek na stałym, potwierdź chęć wpłaty na maila do mnie.
|
[07.02] 11:12 |
Tadeo
|
|
Seminole mała uwaga /nie obraź się/
ale na tym forum nie używamy słów wulgarnych, a zwłaszcza do dam.
pozdrawiam
|
[07.02] 13:12 |
szunaJ
|
|
no
|
[07.02] 13:34 |
andzio
|
|
Już 20 osób ze mną potwierdziło mailem sciepkę.
Nadal czekam na potwierdzenia mailem chęci wpłaty datku na poczet naszej nawej stonki wędliniarskiej. |
[07.02] 13:39 |
andzio
|
|
szunaJ czekam na malia od ciebie z potwierdzeniem, nie guzdroj sie chopie 
Nadal czekam na potwierdzenia mailem chęci wpłaty datku na poczet naszej nowej stonki wędliniarskiej. |
[07.02] 13:39 |
KECAJ
|
|
Witam
Andzio dotarł mój email??
Dobra wędzonka nie jest zła |
« poprzednie wypowiedzi
|
następne wypowiedzi »
|