Proponujemy Państwu kolejny, III już kurs podstawowy z zakresu domowej obróbki mięsa wieprzowego i dziczyzny obejmujący także technologię przerobu obu wymienionych rodzajów mięs, w naszej Filii SDM w Łazach nr 7 k/Krasnosielca, pow. Maków Maz.
Mamy nadzieje, iż unikalna i wyjątkowa tematyka kursu, atrakcyjne położenie naszej bazy szkoleniowej oraz moc różnego rodzaju niespodzianek, zachęcą Państwa do przyjazdu.
Na kursie będą wykonywane wyroby, które pochodzą z różnych bloków tematycznych
Z "domowego przetwórstwa mięsa" program obejmie:
-rozbiór półtuszy wieprzowej na elementy zasadnicze
-wykrawanie elementów zasadniczych
-klasyfikacja mięsa drobnego
-peklowanie suche i mokre
-wykonanie kiełbasy cienkiej, wędzonek (szynka, baleron, rolada schabowa itp.) wyrobu podrobowego np. kaszanki z ryżem
Z bloku "dziczyzna" wykonamy wyroby, których rodzaj uzalezniony będzie od pozyskanej dziczyzny. Zatem będą to wyroby z mięsa dzika lub zwierzyny płowej. Szczegóły podamy wkrótce.
ÂÂÂ
Rozpoczęcie kursu o godz. 16 w piatek. Pozostały rozkład zajęć podobny jak na poprzednich kursach, jednak specyfika szkolenia wymaga bieżącego dopracowania szczegółów, co ustalimy na miejscu.
UWAGA:
Wszyscy uczestnicy naszych szkoleń mają zapewnione:
1. Fartuchy jednorazowe.
2. Rękawiczki jednorazowe lateksowe.
3. Czapeczki i czepki (dla kobiet) SDM.
4. Narękawniki jednorazowe.
We własnym zakresie należy zaopatrzyć się w ciepłą odzież i obuwie.
Pełną opłatę za szkolenie proszę przesłać na konto Szkoły w nieprzekraczalnym terminie do 01.03.2020 r.:
Piątek Regina
Łazy 7
06-212 Krasnosielc
12 8917 0001 0002 5234 3000 0010 BS Krasnosielc
W miejscu - tytułem wpłaty proszę wpisać " Pobyt 06-08.03.2020r.+ nick z forum"
Kwota 600 zł od osoby
Opłata obejmuje: 2 noclegi, wyżywienie, materiały dydaktyczne i do produkcji + przypadająca z podziału częśc wykonanych wyrobów.
Dokładny adres SDM Łazy:
Pani Regina Piątek
Łazy nr 7
06-212 Krasnosielc
pow. Maków Mazowiecki
Więcej informacji:
http://www.wedlinydomowe.pl/forum
Z A P R A S Z A M Y |